<

Попри обіцянку Томашевської, чиновники в Іваничах отримують «за вірну службу» премії і надбавки

18:09 | 10.11.2023 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
4830
/ коментарів 9

Чиновники Іваничівської селищної ради продовжують отримувати не лише високу зарплатню, але й тисячі гривень надбавок за високі досягнення в праці. Але найбільше пощастило юристці, бо голова громади виписала їй майже 16 тисяч гривень премії. Ймовірно, за те, що вона прикриває махінації своєї начальниці й «допомогла програти» 5 судових справ з постачальником теплової енергії – ТОВ «Аванті-Девелопмент».

Чиновники Іваничівської селищної ради таки отримують премії, хоча на одній із перших сесій новообрана очільниця громади обіцяла, що цього під час її головування не буде. Однак знову переконуємося, що слова й обіцянка очільниці громади нічого не варті. Каже одне, а робить зовсім інше.

Зауважимо, що раніше премії Томашевська нараховувала завуальовано, називаючи це “надбавками за високі досягнення в праці”. І отримували їх лише найближчі соратники голови селищної ради – ті, які повністю підтримують політику своєї начальниці. Зазвичай це: заступниця селищного голови з гуманітарних питань Оксана Рубан, керуюча справами виконкому Валентина Бабусюк та заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Віктор Березюк. А ось чи не єдиний, хто не отримував надбавок до зарплати, а якщо їх і нараховували, то вкрай рідко, – секретар ради Володимир Сарабуна. Ймовірно, таким чином Томашевська карала його за опозиційну діяльність. Тож не дивно, що він написав заяву на звільнення, а депутати на сесії одноголосно її підтримали.

Як бачимо, все залежить від вірності Томашевській, яка виплачує чималі надбавки, як своєрідну “подяку” за відданість. Ймовірно, саме тому поплічники очільниці громади, як і вона сама, продовжують отримувати чималі премії.

Так, у вересні-жовтні на зарплату та премії керівництва Іваничівської громади з місцевого бюджету витратили 274 тисячі 364 гривні. Про це БУГу стало відомо від місцевої активістки, представниці Волинського осередку ДОСТА Марини Юраш, яка нещодавно отримала відповіді на інформаційні запити.

Відповідно до отриманої інформації, очільниця громади Лідія Томашевська за два місяці отримала 41 тисячу 203 гривні. Зокрема, середньомісячна виплата чиновниці склала близько 20 тисяч гривень. Крім посадового окладу їй виплачували надбавки за ранг, вислугу років та високі досягнення у праці. Найцікавіше те, що щомісячно Томашевська отримує майже 8 тисяч гривень надбавки за високі досягнення в роботі.

Заступнику селищної голови з питань діяльності виконавчих органів Віктору Березюку за два місяці нарахували 44 тисячі 386 гривень заробітної плати. Як і селищна голова, чиновник додатково отримував надбавки, у тому числі й за хорошу роботу – по 5-7 щомісячно. Також у вересні Березюку дали майже 6 тисяч гривень відпускних.

Заступниця з гуманітарних питань Оксана Рубан за вересень-жовтень отримала 51 тисячу 177 гривень. Отримала чиновниця й надбавку за високі досягнення в праці – понад 5,7 тисяч гривень щомісяця. Найвідданішій соратниці Томашевської, як її називають в громаді, нарахували ще 17 тисяч 359 гривень матеріальної допомоги на оздоровлення та 5 тисяч 714 гривень відпускних.

Найбільше у вересні-жовтні виплатили керуючій справами виконкому Валентині Бабусюк. За два місяці їй нарахували 61 тисячу 913 гривень заробітної плати, включно з різними надбавками. Близько 7 тисяч гривень надбавки очільниці виконкому щомісячно дають за високі досягнення в праці. У вересні Валентина Бабусюк отримала матеріальну допомогу для оздоровлення – 20 тисяч 842 гривні та 10 тисяч 115 гривень відпускних.

“С”Незручний” секретар селищної ради Володимир Сарабуна за два місяці отримав найменше – 28 тисяч 750 гривень. Ніяких надбавок за високі досягнення в праці чи премій йому не нараховували.

І якщо попереднім посадовцям Томашевська виплачувала надбавки за високі досягнення в праці, то начальниці юридичного відділу Людмилі Іванчук в жовтні відкрито нарахували премію – 15 тисяч 645 гривень. Загалом за два місяці юристка отримала 46 тисяч 935 гривень. Щомісяця виплачують їй і надбавки за високі досягнення в праці – по 5 тисяч 215 гривень.

Нагадаємо, цьогоріч на оплату роботи приватного адвоката і юридичні послуги з місцевого бюджету витратили понад 153 тисячі гривень. І це при тому, що в апараті селищної ради є юристка, яка щомісячно отримує зарплату від 12 тисяч і до 31 тисячі гривень.

Місцеві активісти переконані, що премію і надбавки Людмила Іванчук отримує, у нагороду за те, що приховує, або ж допомагає розгрібати махінації своєї начальниці. А Томашевська, мовляв, її просто використовує у своїх, ймовірно, не зовсім законних цілях. Як от, наприклад, ситуація із ветуванням проєкту рішення про виділення 50 тисяч гривень для формування нової військової частини.

Бійцям було необхідне спецобладнання, зокрема, прилад нічного бачення. Пропозицію про спрямування коштів мали винести на розгляд депутатів. Однак, його чомусь заветувала юристка. Як зауважив депутат Руслан Мартинюк, Людмила Іванчук зробила це на прохання Томашевської. І саме за це, мовляв, й отримала чималу премію. А вся причина, на думку Мартинюка, в тому, що керівництво громади не хоче відкривати механізм видачі грошей для ЗСУ.

Активісти одностайні з позицією Руслана Мартинюка і також вважають, що наразі чиновникам взагалі варто обійтися без премій, адже в країні триває війна. А ці кошти краще спрямувати на потреби бійців, які щосекунди ризикують своїми життями, захищаючи рідну країну від окупантів. До того ж, за їх словами, ніяких особливих досягнень, за які можна отримувати премію, в роботі ні Томашевської, ні її заступників не має. Адже вони просто виконують свої прямі обов’язки та все.

До слова, місцевий депутат, вчитель ліцею №2, військовий, який добровольцем захищав рідну країну від окупантів, Роман Чипинюк наприкінці грудня 2022 року виніс на сесію депутатське звернення про зняття премії з селищної голови за високі досягнення у праці. Однак депутатам не вистачило сміливості його підтримати. Подейкують, побоялись гніву Томашевської.

Читайте також:

На зарплати та премії чиновникам Іваничівської селищної ради витратили майже млн грн: третину Томашевська забирає собі

Чиновники Іваничівської селищної ради отримали чималу матеріальну допомогу для покращення соціально-побутових питань

За кошти місцевого бюджету Томашевська наймає приватного адвоката, хоча в апараті селищної ради є свій юрист

Пів каденції Томашевської: ТОП-25 зашкварів голови Іваничівської громади




коментарів: 9
  1. (Лижеш дупу начальниці маєш прибуток ,в совку так було завжди)

    А зарас не те саме???

  2. Тут все просто – по величині дупи – сума премії. Приїдьте, гляньте, як порозпасались. Бідного секретаря, що звільнився об”їдали. Мужиків вивели з керівництва, один Березюк лишився. Але то хіба мужик? Так, шотландський тип – мужик в спідниці))

  3. А чому чиновникам премія регулярно? Гроші для себе в них є… Чому ж тоді вчителям премій немає ні на день вчителя, ні за високі результати? В школах нашої громади немає обов’язкових виплат за роботу в інклюзивних класах, в класах НУШ, не оплачується заміна уроків вчителів, які на лікарняному, які поїхали на курси, не оплачується робота завкабінетами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця