<

За кошти місцевого бюджету Томашевська наймає приватного адвоката, хоча в апараті селищної ради є свій юрист

16:10 | 4.08.2023 / Іваничі / /
Перегляди
3211
/ коментарів 7

Цьогоріч Іваничівська селищна рада на чолі з головою Лідією Томашевською 10 разів замовляла на Prozorro послуги з юридичного консультування та юридичного представництва. На оплату роботи приватного адвоката з місцевого бюджету витратили понад 153 тисячі гривень. І це при тому, що в апараті селищної ради є юристка, яка щомісячно отримує зарплату від 12 тисяч і до 31 тисячі гривень.

Із січня по серпень селищна рада 10 раз замовляла послуги приватного юриста. Для цього проводили спеціальний конкурс на Prozorro. Усі торги, крім одного, виграв юрист Назарій Симчук. За свої послуги він отримав 135 тисяч 100 гривень. Ці чималі кошти взяли з місцевого бюджету. Ще один аукціон виграв ФОП Руслан Місюк, який за своє юридичне консультування заробив 18 тисяч гривень. Згідно з інформацією з Prozorro, на усі торги на отримання послуг з юридичного консультування та юридичного представництва з казни громади витратили 153 тисячі 100 гривень.

Зауважимо, що здебільшого приватного юриста наймала Томашевська для судів з постачальником теплової енергії – ТОВ «Аванті-Девелопмент», які вона, до речі, всі програла.  

Нагадаємо, приймаючи неправомірні рішення, Томашевська змусила власників теплопостачальної організації оскаржувати їх в суді. Усі три судові справи очільниця громади програла. Однак і на цьому Томашевська не зупинилася. Оскільки програвати вона не любить, то вона подала апеляції на дві судові справи. Але знову Закон був на стороні “Аванті”. В результаті чотирьох програних судових справ “на вітер пішло” щонайменше 110 тисяч гривень з місцевого бюджету.

Як бачимо, ці кошти пішли на оплату послуг юриста, який представляв селищну раду в судах. Однак, окрім розтринькування коштів громади на суди й адвоката, в цій ситуації є ще одне “але” – в селищній раді працює свій юрист. Людмила Іванчук обіймає посаду начальника юридичного відділу.

Як виявилось, і зарплату вона отримує чималу. Їй нараховують різні надбавки і навіть за високі досягнення в праці. Із січня 2022 року по червень 2023 року юристка заробила 291 тисячу 180 гривень. Про це БУГу стало відомо від місцевої активістки, представниці Волинського осередку ДОСТА Марини Юраш, яка нещодавно отримала відповідь на інформаційний запит.

Відповідно до цієї інформації, юристка отримує в середньому 15 тисяч 645 гривень зарплати щомісячно. З них 5 тисяч 215 гривень – надбавка за високі досягнення в праці. І це, не враховуючи матеріальної допомоги для розв’язання соціально-побутових питань та матеріальної допомоги на оздоровлення, які Томашевська оплачує раз у рік. Найбільше Людмила Іванчук заробила у листопаді 2022-го, коли отримала 27 тисяч 674 гривні, та у квітні 2023-го, коли їй нарахували 31 тисячу 290 гривень. З цих коштів по 15 тисяч 584 гривні – матеріальна допомога для розв’язання соціально-побутових питань.

Як бачимо, отримує юристка чимало.

Тут постає цілком логічне питання: навіщо наймати приватного юриста, якщо є “свій”? А якщо він не справляється зі своїми обов’язками і його робота є неефективною, тоді можливо краще найняти кваліфікованого працівника, а не вчергове витрачати сотні тисяч гривень “на вітер”? Тут вже йдеться про нецільове використання коштів місцевого бюджету. Однак відповідні служби чомусь закривають на це очі, а місцеві мешканці вже традиційно мовчать.




коментарів: 7
  1. Тупий юрист “тупо” краде гроші в громади. Ні досягнень ні роботи. Якби вона пішла в суд, то ще й напевно мільйон би винні Аванті були. Бояться таких юристів за межі будівлі випускати.

  2. З ким же Ви пані так не поділилися:)? Шо навіть в танку Вас бачили в першу шлюбну ніч:)))

  3. я би на місці власників Аванті, ще би на Лідочку в суд подала, за причинені незручності, псування репутації, та витрачений час. Може тоді б до її порожньої голови дійшло би, що так робити не можна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа