<

«Аванті» – 3:0, далі буде: Томашевська подала апеляції на виграні позови теплопостачальника й продовжує витрачати кошти місцевого бюджету

13:04 | 12.07.2023 / Іваничі / , /
Перегляди
1412
/ коментарі 3

Епопея з розтринькуванням коштів місцевого бюджету на суди з постачальником теплової енергії – ТОВ «Аванті-Девелопмент» в Іваничівській громаді продовжується. Адже голова селищної ради, керуючись власними амбіціями, подала дві апеляції на попередні рішення суду, у яких вона програла.

Нагадаємо, судова тяганина Лідії Томашевської та теплопостачальної організації триває кілька місяців. Усі три судові справи очільниця громади програла, «спустивши на вітер» щонайменше 95 тисяч гривень з місцевого бюджету.

Однак на цьому Томашевська не зупинилася. Оскільки програвати вона не любить і власні амбіції їй дуже важливі, то вона подала апеляції на дві судові справи. Йдеться про позови, які ТОВ «Аванті-Девелопмент» подало на Іваничівську селищну раду, вважаючи прийнятті нею рішення незаконними. І Волинський окружний адмiнсуд погодився з теплопостальною організацією, задовольнивши її позови. А відтак скасував рішення Іваничівської селищної ради від вересня 2022 року “Про встановлення тарифу на тепло – 3,190 грн/Гкал з ПДВ” , а також рішення виконавчого комітету Іваничівської селищної ради від 23-го грудня 2022 року “Про скасування рішення виконавчого комітету Іваничівської селищної ради від 30.09.2021 року №146 “Про встановлення тарифу ТОВ “Аванті-Девелопмент” на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії”.

Але Томашевська не змирилась з програшем і вирішила судитись далі. Тим паче, що витрачає на суди не власні кошти, а з місцевого бюджету. До слова, згідно інформації з Prozorro, послуги з юридичного консультування та юридичного представництва вартували селищній раді 15 тисяч гривень. Це вже за новий апеляційний суд. Разом із трьома попередніми судами, в яких Томашевська програла, з місцевого бюджету на суди й адвокатів вона витратила вже щонайменше 110 тисяч гривень.

Вже 12-го липня Львівський апеляційний суд розгляне першу справу. Директор теплопостачальної організації Костянтин Богатов продовжує сподіватись на перемогу правди і справедливості.

Щоправда, за чутками, один із трьох львівських судів, які розглядатимуть справу, – уродженець Іванич, який в гарних відносинах з Томашевською. Тож вирок суду може бути із сюрпризом. Адже очільниці громади важлива перемога за будь-яку ціну і будь-яким способом. Аби відбілитись в очах місцевих мешканців, “втерти носа” директору Аванті й потішити власне самолюбство.

Тож судова історія може затягнутися на довго, зменшуючи казну громади. І страждати будуть місцеві мешканці, хоча, як свідчить практика, вони вже змирились з бездіяльністю Томашевської.

Читайте також:

Кошти місцевого бюджету «йдуть на вітер»: голова Іваничівської громади програла суд ТОВ «Аванті-Девелопмент»

Голова Іваничівської громади, вдруге програвши суд ТОВ «Аванті-Девелопмент», розтринькала майже 40 тисяч з місцевого бюджету

Голова Іваничівської громади втретє програла суд ТОВ «Аванті-Девелопмент»

Незважаючи на обіцянку Томашевської, «Аванті» ніхто не повідомив: в Іваничах віддають в оренду мережі, якими користується теплопостачальна організація




коментарів: 3
  1. Зразу видно що Лідочка “шарить” в законодавстві, бо вона сказала що не може на ЗСУ пожертвувати кошти з Селищної ради, так як знає закони….. Аж цілих 3 судових засідань програла. Що найбільше дивує в такій ситуації, районна рада мовчить, і сліпа не бачить що в Іваничах відбувається. І обласна рада теж сліпа

  2. Дешевше завести перепілок, як Томашевську. А Рубаниха хай за ними дивиться. Одні розтрати з тобою, Лідка!

  3. томашевська – баба непробиваєма.
    Тільки із-за набутої наглості чи вродженої тупості – непонятно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя