<

Чиновники Іваничівської селищної ради отримали чималу матеріальну допомогу для покращення соціально-побутових питань

12:04 | 27.06.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
4568
/ коментарів 7

Чиновники Іваничівської селищної ради продовжують отримувати не лише високу зарплатню, але й тисячі гривень надбавок за високі досягнення в праці та навіть матеріальну допомогу для покращення соціально-побутових питань.

Так, у квітні-травні на зарплату та премії керівництва Іваничівської громади з місцевого бюджету витратили 253 тисячі 944 гривні. Левова частина цих коштів пішла на виплату матеріальної допомоги для покращення соціально-побутових питань. Щоправда, отримали її лише найближчі соратники Лідії Томашевської – ті, які повністю підтримують політику своєї начальниці: заступниця селищного голови з гуманітарних питань Оксана Рубан, керуюча справами виконкому Валентина Бабусюк та заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Віктор Березюк.

Про це БУГу стало відомо від місцевої активістки, представниці Волинського осередку ДОСТА Марини Юраш, яка нещодавно отримала відповіді на інформаційні запити.

“Так не хватає нашим можновладцям зарплат, що за рахунок людей вони під час війни виписують собі матеріальну допомогу для покращення соціально-побутових питань”, – обурилась активістка.

Відповідно до отриманої інформації, очільниця громади Лідія Томашевська за два місяці отримала біля 45 тисяч гривень заробітної плати. Зокрема, середньомісячна виплата чиновниці склала майже 22 тисячі гривень. Крім посадового окладу їй виплачували надбавки за ранг, вислугу років та високі досягнення у праці. Окрім цього, в квітні вона отримала 15 тисяч гривень відпускних.

Найцікавіше те, що щомісячно Томашевська отримує майже 8 тисяч гривень премії за високі досягнення в роботі.

Заступнику селищної голови з питань діяльності виконавчих органів Віктору Березюку за два місяці нарахували майже 67 тисяч 149 гривень заробітної плати. Як і селищній голові, чиновник додатково отримував надбавки, у тому числі й за хорошу роботу – по 7 тисяч 475 гривень щомісячно. Виплатили заступнику й матеріальну допомогу для покращення соціально-побутових питань – 22 тисячі 299 гривень.

Заступниця з гуманітарних питань Оксана Рубан за квітень-травень отримала 51 тисячу 577 гривень. Отримала чиновниця й надбавку за високі досягнення в праці – понад 5,5 тисяч гривень щомісяця. Найвідданішій соратниці Томашевської, як її називають в громаді, нарахували ще 17 тисяч 175 гривень матеріальної допомоги для покращення соціально-побутових питань.

Керуючій справами виконкому Валентині Бабусюк за два місяці нарахували 61 тисячу 818 гривень заробітної плати включно з різними надбавками. Близько 7 тисяч гривень очільниці виконкому щомісячно дають надбавки за високі досягнення в праці. Отримала Валентина Бабусюк і матеріальну допомогу для покращення соціально-побутових питань – 20 тисяч 96 гривень.

Єдиний, хто не отримав матеріальної допомоги для покращення соціально-побутових питань, – секретар селищної ради Володимир Сарабуна. Не нарахували чиновнику і надбавок за високі досягнення в праці. За два місяці роботи в селищній раді він отримав – 28 тисяч 750 гривень.

Як бачимо, все залежить від вірності Томашевській, яка виплачує чималі надбавки, як своєрідну “подяку” за відданість.

Місцеві активісти не розуміють за які такі заслуги чиновники отримують премії, адже вони просто виконують свої прямі обов’язки та все. За їх словами, ніяких особливих досягнень, за які можна отримувати премію, в роботі ні Томашевської, ні її заступників не має.

До того ж активісти обурені тим, що в громаді нічого не будується і не ремонтується, зокрема й дороги, бо для цього в місцевому бюджеті, нібито, не вистачає коштів, однак на регулярні й чималі надбавки чиновникам кошти, мовляв, є завжди.

До слова, на одній зі своїх перших сесій, як новообрана голова громади, Томашевська запевняла, що не виплачуватиме премій працівникам апарату й таким чином буде економити кошти місцевого бюджету й перенаправляти їх на розвиток громади. Як бачимо, своїх слів очільниця громади не дотримується.




коментарів: 7
  1. Якщо люди Іванич вибрали собі таку мерзоту ,щоб ними керувала -то їм це все подобається і їм комфортно .Вітання вам раби !

  2. Ви подивіться на зарплати, премії Любомльської міської ради. Там премії по сотні тисяч. А батьків у школах змушують здавати на ремонт школи.

  3. Я в шоці….це тоді ,коли в країні війна і родичі одягають,взувають ,екіпірують воїнів -ніхто не отримав допомоги.А тут переробилися….ШОК

  4. А ще додайте до списку начальників комунальних підприємств і продовжуйте платити за комунальні послуги,яких не отримуєте,технічну воду-як за мінеральну,і все інше… Не даром українська поговірка каже…чого бідний?- бо дурний…

  5. залатати кратери на Валовій, на Заводській, на Спортивній в них бабосіків на таке зате немає…. При чому ж що “рубан” живе біля спортивної, і бачить які ями на тій дорозі, та навіть катається цією вулицею. Для бюджету селища це обійшлось би тисяч 10 не більше, щоб купити щебінь, та підсипати ями.

  6. Догралися? Ось вам і танк і мп і любий сапожніковскій прихвостень! Невже це вам довподоби?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок