<

Зібрали «зі світу по нитці»: юристка Іваничівської селищної ради заветувала рішення про виділення коштів військовим

Юристка селищної ради Людмила Іванчук заветувала проєкт рішення про виділення 50 тисяч гривень для формування нової військової частини. Ймовірно, за вказівкою голови громади Лідії Томашевської. Замість того, щоб віднайти ці кошти в місцевому бюджеті, їх зібрали з працівників селищної ради та лікарні.

Бійцям було необхідне спецобладнання, зокрема, прилад нічного бачення. Пропозицію про спрямування коштів мали винести на розгляд депутатів. Однак, його чомусь заветувала начальниця юридичного відділу Людмила Іванчук. Про це стало відомо під час чергової сесії 9-го листопада.

Депутат Руслан Мартинюк повідомив, що пропозицію про виділення 50 тисяч гривень для формування нової військової частини винесли на розряд постійної депутатської комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку. Депутати, які до неї входять, одноголосно її підтримали. Остаточно її мали розглянути й погодити, або ж ні на пленарному засіданні. Однак, на сесію проекту цього рішення чомусь не винесли. І це при тому, що є 2 мільйони 900 тисяч гривень перевиконання місцевого бюджету.

Мартинюк намагався вияснити, що ж сталося і чому це питання зняли з порядку денного сесії. З’ясувалося, що його не погодила юристка селищної ради. Депутат переконаний, що Людмила Іванчук зробила це за вказівкою голови селищної ради Лідії Томашевської. А вся причина, на думку Мартинюка, в тому, що керівництво громади не хоче відкривати механізм видачі грошей для ЗСУ.

“Питання про виділення коштів військовій частині не погодила і навіть закрила юристка селищної ради. Я не розумію, чому, маючи перевиконання бюджету 2 мільйони 900 тисяч, не можна вилити якихось 50 тисяч на ЗСУ? Як може юрист селищної ради ветувати рішення депутатів?”, – наголосив обурений депутат.

Мартинюк повідомив, що цих 50 тисяч гривень керівництво громади таки знайшло. Щоправда, не в місцевому бюджеті. Кошти зібрали “зі світу по нитці”: з працівників селищної ради і навіть лікарні, зарплати яких, за словами Мартинюка, і так бажають кращого.

“Прості люди із зарплатою 6-7 тисяч гривень змогли зібрати кошти, а депутати з вільними лишками 2,9 мільйона не спромоглися виділити цих 50 тисяч гривень. Я знаю, чому це рішення заветували. Бо не хотіли відкривати механізм видачі грошей для ЗСУ”, – зазначив депутат.

Він повідомив, що нещодавно юристка селищної ради отримала майже 16 тисяч гривень премії. Мартинюк висловив припущення, що надбавка до зарплати – це подяка саме за ветування виділення коштів військовій частині.

Голова селищної ради Лідія Томашевська пояснила, що, мовляв, шукали законні способи виділення коштів, але так і не знайшли. Тому й зібрали їх з працівників комунальних установ.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота