<

Як на Волині покращуватимуть якість молока

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:10 | 19.09.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
5

У Волинській області підтримуватимуть господарів, які утримують десять і більше корів.

Про це йшлося 19 вересня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко розповів, що питання про підтримку особистих родинних ферм розглядалося не один рік.

Фахівці з Волині вивчали досвід польських господарників. Нині ж у рамках обласної цільової Програми підтримки індивідуального будівництва на селі «Власний дім» визначили порядок надання довгострокових пільгових кредитів господарям, які утримують десять і більше корів, для будівництва міні-доїльних залів.

За словами Юрія Горбенка, нині молоко з індивідуальних господарств зазвичай другого ґатунку. При створенні доїльних залів воно матиме якість першого ґатунку.

Кредити надаватимуть із фонду «Власний дім» на сім років із погашенням із наступного року поквартально рівними частинами. Максимальна сума, на яку можуть претендувати господарі, становить 200 тисяч гривень. Нині на Волині є понад 20 родинних ферм, які можуть претендувати на таке пільгове кредитування.

Члени комісії погодилися з тим, що запровадження міні-доїльних залів – це великий позитив. Це призведе до збільшення поголів’я корів та гарно вплине на якість продукції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 Травня, Неділя
11 Травня, Субота