<

Гуманітарними коридорами вже евакуювали понад 350 тисяч людей — Зеленський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:29 | 2.05.2022 / Новини /
Перегляди
63
/ Коментарі відсутні

З початку повномасштабного російського вторгнення гуманітарними коридорами вже вдалося евакуювати понад 350 тисяч людей.

Про це під час свого відеозвернення заявив президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що організація гуманітарних коридорів — це один з елементів переговорного процесу з росіянами, який відбувається дуже складно.

Зокрема, Зеленський згадав про евакуацію приблизно 100 людей із заблокованої «Азовсталі» в Маріуполі. Ці люди завтра зранку будуть у Запоріжжі.

«Там їх зустрічатиме наша команда. Сподіваюся, що завтра також будуть дотримані всі необхідні умови, щоб продовжити вивозити людей із Маріуполя. Плануємо розпочати о восьмій ранку», — каже президент.

За його словами, вперше з початку великого вторгнення у Маріуполі було два дні припинення вогню. Глава держави запевняє, що Україна буде й надалі робити все можливе, щоб евакуювати українців із Маріуполя, зокрема з «Азовсталі».

Зазначимо, 30 квітня в рф заявили також про евакуацію 25 людей із території заводу та ще десятка людей із будинків поруч, але де вони перебувають зараз, невідомо. Заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар («Калина») підтвердив, що українські військові передали на евакуацію з Маріуполя 20 цивільних, яких мають доправити в Запоріжжя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя