<

Фігуранти скандального сафарі відбулися легким переляком

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:11 | 23.04.2015 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Учасники скандалу із так званим мажорним полюванням, яке у пресі отримало ще назву «волинського сафарі», уникли кримінального покарання. Їм світить лише адміністративна відповідальність.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Під час брифінгу начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига нагадав про полювання у Горохівському районі, яке отримало назву «волинського сафарі». Розголосу у пресі цей скандал набув після публічної заяви губернатора Володимира Гунчика, який звинуватив у цьому волонтерів.

Тим часом міліція заяву глави ОДА спростувала. «Ми констатуємо факт, що вони (учасники полювання) стосунку до волонтерського руху не мають», – заявив Шпига.

Власне, наприкінці лютого фігуранти полювання на позашляховиках гасали фермерськими угіддями, понищивши озимину на площі 1,2 га. Зловмисників спіймали самі ж фермери, які і передали їх у руки міліції. У позашляховиках «Джип Черокі» та «Ніссан Патрол» перебували мешканці Нововолинська – один безробітний і двоє підприємців. Машини потрапили до України через львівську митницю. Цими машинами мали користуватися протягом року тільки громадяни Польщі, які їх ввезли. Тож автівки доправили на штрафмайданчик. На власників позашляховиків наклали штрафи по 8,5 тисячі гривень.

Стосовно учасників волинського сафарі також склали протоколи про адміністративне правопорушення, тільки за різними статтями КУпАП.

Хоча спочатку за фактом скандального полювання міліція відкрила кримінальну справу за статтею хуліганство, згодом її перекваліфікувала та й узагалі закрила.

За словами Петра Шпиги, учасники «сафарі» відшкодували фермерам заподіяні збитки. Якщо шкоду озимині оцінили у 20 тисяч гривень, зловмисники заплатили аграріям майже утричі більше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця