<

Додатковий фінансовий потенціал місцевих бюджетів відображатимуть паспорти територіальних громад

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:55 | 27.02.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Надходження єдиного податку, акцизу з реалізації підакцизних товарів та податку на нерухоме майно – це гідне фінансове підґрунтя для ефективного вирішення соціально-економічних питань територіальними громадами.

Однак, лише за умови, що кожен керівник сільської та селищної ради володітиме повною інформацію щодо суб’єктів, які здійснюють підприємницьку діяльність та наявний фонд нерухомого майна, – звертають увагу в Головному управлінні ДФС у Волинській області .

«Вкотре звертаємо увагу лідерів територіальних громад Волині на важливості ведення паспортів територіальних громад. Свою позицію обґрунтовуємо тим, що сільські чи селищні голови лише за наявності достовірної інформації про потенційних платників місцевих податків можуть гарантувати громаді гідний рівень вирішення соціально – економічних питань», – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Керівник ГУ ДФС в області вважає, що інформаційний ресурс у вигляді паспортів територіальних громад може успішно використовуватися податковими інспекціями для визначення бази оподаткування.

«А це означає, що кожну копійку, яка може бути сплачена до місцевих бюджетів, буде спрямовано до скарбниць», – запевнив Віталій Чуй.

Окрім нерухомості, найбільші резерви для поповнення місцевих бюджетів фахівці ГУ ДФС Волині  вбачають у повноті декларування і сплати акцизного податку з реалізації підакцизних товарів та єдиного податку.

«В умовах децентралізації влади нелегальне підприємництво, ухилення від сплати податків та отримання «тіньового» доходу  –  неприпустимі речі для ідеї самостійності територіальних громад. Тому кожен голова територіальної одиниці повинен бути безпосередньо зацікавлений у належній податковій дисципліні платників, котрі живуть і працюють на його території. Дієвим інструментом контролю за цим процесом повинні стати паспорти територіальних громад», – підкреслив Віталій Чуй.

Нагадаємо, що розпорядженням Волинської ОДА № 278 від 01 серпня 2014 року «Про підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення, трудових ресурсів та забезпечення збільшення надходжень до місцевих бюджетів» сільським і селищним радам рекомендовано вести паспорти територіальних громад.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя