<

Волонтери з Іванич та Чехії передали бійцям на передову три квадрокоптери

16:33 | 27.10.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
328
/ Коментарі відсутні

За кошти, зібрані на благодійному ярмарку в Іваничах, волонтери придбали дрон Mavic3 Pro для бійців, які наразі захищають рідну країну в гарячих місцях бойових дій. Ще два квадрокоптери передала організація з Чехії, яку очолює син місцевої волонтерки.

Нагадаємо, на благодійному заході, який провели в Іваничах до Дня захисників і захисниць України, місцеві волонтерки Галина Дзеньків та Олександра Шептор зі своїми командами однодумців, а також Надія Рубан з «Іваничівськими господиньками» та членами ГО «Спілка матерів військовослужбовців» зібрали на ЗСУ 48 тисяч 575 гривень. З них – 19 тисяч 200 гривень вторгувала Галина Дзеньків та її команда, 13,5 тисяч гривень “заробила” для ЗСУ Олександра Шептор та її помічниці та ще 15 тисяч 875 гривень – Надія Рубан з «Іваничівськими господиньками» та ГО «Спілка матерів військовослужбовців».

Волонтерки Галина Дзеньків та Надія Рубан вирішили об’єднатись і виручені кошти спрямувати на придбання двох дронів Mavic3 Pro захисникам з громади Андрію Стежко і Вадиму Киселю.

До речі, саме на закриття цієї термінової потреби на прохання місцевих військових збирала кошти команда Галини Дзеньків.

Як повідомила волонтерка, завдяки донатам небайдужих вдалося зібрати 45 тисяч гривень 234 гривні. До цих грошей Галина Дзеньків додала 19 тисяч 150 гривень, вторгованих на ярмарку. Та ще 15 тисяч гривень додала Надія Рубан разом з «Іваничівськими господиньками». Врешті на оплату квадрокоптера Mavic 3 Pro вдалося перерахувати 79 тисяч 385 гривень.

Ще два дрони вдалося купити завдяки збору коштів, який провела спілка “Свободна Україна” в Чехії. До речі, очолює її син Галини Дзеньків – Сергій.

“Щиро вдячні всім, хто приєднався до збору! Продовжуємо допомагати! Адже зупинятись не маємо права!”, – наголосила Галина Дзеньків.

Наразі обидва дрони вже на передовій і допомагають бійцям з Іваничівської громади Видиму Киселю і Андрію Стежко та їнім військовим підрозділам нищити ворогів. Ще один квадрокоптер передали Святославу Резуну, який зараз воює на дуже гарячому напрямку.

Волонтерка закликає усіх небайдужих інтенсивніше донатити для ЗСУ. Адже війна триває, наші захисники щосекунди ризикують своїм життям заради нас з вами і щоденно їхні потреби та запити лише збільшуються й вони потребують регулярної допомоги.

Перерахувати кошти на придбання усього необхідного військовим можна на картку:

5168 7451 9029 5789 – Шумик М. Т.

Нагадаємо, Галина Дзеньків разом зі своєю родиною після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну присвятила своє життя наближенню перемоги і згрупувала в допомозі військовим дві країни – Україну і Чехію. Каже, відгукнулась на пропозицію сина, який багато років живе в Чехії. Відтак вже майже три роки жителька Іванич разом із сином регулярно передають військовим необхідні їм речі, продукти, медикаменти, засоби гігієни, одяг, техніку й амуніцію.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Жовтня, Понеділок