<

Напередодні Дня прапора волонтерка з Іванич отримала національний стяг підписаний Залужним

18:44 | 23.08.2023 / Іваничі, Новини / , , , /
Перегляди
1494
/ 1 коментар

23-го серпня Україна відзначає День прапора. З початком повномасштабної війни наш стяг є впізнаваним у всьому світі, ставши справжнім символом нашої боротьби та хоробрості. А для жительки Іванич Галини Дзеньків прапор – це подяка за волонтерську допомогу в боротьбі з російським агресором.

Галина Дзеньків допомагає бійцям на передовій від початку повномасштабної війни з росією. Каже, відгукнулась на пропозицію сина, який багато років живе в Чехії. Він разом зі своїми друзями, колегами-чехами та місцевою українською діаспорою вирішили купувати бійцям військову техніку й амуніцію та відправляти в Україну. Однак не знали як доставляти ці вантажі безпосередньо на передову. Й тут на допомогу прийшла пані Галина. Відтак вже півтора роки жителька Іванич разом із сином регулярно передають військовим необхідні їм речі, продукти, медикаменти, засоби гігієни, одяг, техніку й амуніцію.

Аби віддячити — військові почали надсилати Галині жовто-блакитні стяги та прапори своїх підрозділів. Частину з яких волонтерка подарувала хлопцям в Чехію. Майже усі стяги розписані українськими захисниками. Хтось залишив просто автограф, а хтось і слова вдячності волонтерам від бійців.

А нещодавно бійці передали Галині Дзеньків прапор підписаний Головнокомандувачем ЗСУ генералом Валерієм Залужним.

Галина Дзеньків у коментарі БУГу наголосила, що це стало для неї приємним сюрпризом.

За її словами, зараз національні прапори вже стали вагомою частиною історії нашої боротьби та хоробрості, а також символом нашої єдності й символом незалежності. Тому для неї цінний кожен стяг, отриманий від бійців. Наразі їх в пані Галини 10.

Більшість прапорів вона передає сину в Чехію. Адже саме він разом зі своїми однодумцями Олександром Стрюченком, Владиславом Молдовяном та Ярославом Кузьмінським збирає левову частину коштів й купує там необхідне спорядження й медикаменти, а вже Галина Дзеньків отримує їх в Україні й надсилає адресно бійцям в різні місця бойових дій. Прапор з підписом Залужного теж уже в Чехії. Син пані Галини зберігатиме його, як цінну сімейну реліквію, а потім, можливо, передасть в один з музеїв.

Більше про волонтерську діяльність Галини Дзеньків зможете дізнатись в одному з наступних матеріалів БУГу.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота