<

Нововолинськ отримає когенераційну установку, яка виробляє електрику від спалювання газу

21:05 | 14.10.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
177
/ Коментарі відсутні

Нововолинськ отримає безоплатно від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) когенераційну установку. Це обладнання, яке спалюючи природний газ, одночасно виробляє тепло та електричну енергію.

Когенераційні установки працюють за принципом двигуна внутрішнього згоряння, до якого приєднане електрогенеруюче обладнання. Це як мінітеплоелектростанції, які працюють на природному газу.

Установка забезпечуватиме роботу двох котелень в центрі міста. Також вона працюватиме в блекаут, і мешканці матимуть тепло в оселях.

Керівниця Нововолинськтеплокомуненерго Вікторія Герасимик на сесії міської ради зазначила, що установку USAID надає безоплатно. Кошти потрібні лише на проєктно-кошторисну документацію, технагляд, матеріали та її встановлення. Частина коштів — це кошти самого підприємства, решта — міський бюджет.

На котельнях вже триває підготовка до встановлення нового обладнання. Потужність установки 400 кВт. Вона дозволить підприємству економити електроенергію в 2,5 рази. Це за цінами на сьогодні. Працюватиме установка тільки в опалювальний період.

Якщо не буде затримок з боку газової служби, встановити установку планують до нового року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Жовтня, Вівторок
14 Жовтня, Понеділок