<

Суд не прийняв заяву релігійної громади Успенського собору УПЦ мп у Володимирі

15:11 | 6.07.2024 / Володимир / , /
Перегляди
2051
/ Коментарі відсутні

Релігійна громада Свято-Успенського собору УПЦ МП ніяк не може змиритися з тим, що держава проти існування пропагандистської структури в Україні, яка підпорядковується росії, та намагається через суд поновити договір оренди на користування святинею.

Проте Господарський суд не прийняв позовну заяву представників УПЦ мп. Про це стало відомо із ухвали Господарського суду Волинської області від 1-го липня.

Як йдеться у документі, 24-го червня до Господарського суду Волинської області надійшла позовна заява від 20-го червня Релігійної громади Свято-Успенського кафедрального собору Української православної церкви МП міста Володимира, в якій позивач просить визнати укладеною додаткову угоду до договору №101 від 07.10.2019 про безоплатне користування даною релігійною громадою культовими будівлями, державною власністю, що знаходяться за адресою: м. Володимир, вул. Соборна, 25,27.

Однак подана позовна заява не може бути прийнята Господарським судом, оскільки юридична особа, зобов`язаний зареєструвати електронний кабінет в підсистемі “Електронний суд” ЄСІТС, який станом на 01.07.2024 не зареєстрований.

Тож суд залишив позовну заяву Релігійної громади УПЦ мп без руху. Проте прихильники московського патріархату в Успенському соборі Володимира ще можуть виправити вказані недоліки впродовж 10-ти днів.

Нагадаємо, 1-го липня закінчився договір оренди релігійної організації Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП на користування пам’яткою архітектури комплексом споруд Успенського собору у Володимирі. У понеділок єпархія зібрала своїх парафіян та правила молебень, щоб їх не вигнали з храму. В той час на території храму працювала комісія з області. Того дня прийшов захищати московський патріархат в Успенському соборі Володимира скандальний ексдепутат-регіонал Руслан Мороз.

Сподіваємось, що суд врахує інтереси держави Україна та не дозволить надалі функціонувати та поширювати пропагандистські наративи релігійній організації, яка безпосередньо підпорядковується ворогу, а саме російській православній церкві, чий патріарх благословляв війну Росії проти України, освячував зброю, якою вбивали наших громадян. Зазначимо, що предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій, який замилює людям очі та намагається довести свою незалежність, досі не вийшов зі складу синоду РПЦ. А основним документом, на який посилається УПЦ мп, коли говорить про незалежність, є грамота від російського царя Алєксєя ІІ.

Нагадаємо, у травні Волинська ОВА надіслала настоятелю Успенського собору УПЦ мп у Володимирі повідомлення про припинення договору оренди.

Напередодні народний депутат України Ігор Гузь звернувся до керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, а також начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка з вимогою не продовжувати договір оренди Свято-Успенського собору у Володимирі з релігійною організацією УПЦ мп. Звернення підтримав ще 21 нардеп.

Раніше депутат обласної ради Андрій Бокоч вимагав в ОДА надати список артефактів Успенського собору Володимира, адже ревізія майна востаннє там проводилась 1992 року.

Читайте по темі:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Жовтня, Субота
4 Жовтня, П’ятниця