<

У Володимирі вперше провели надскладну операцію з видалення матки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 31.10.2022 / Володимир / /
Перегляди
4249
/ Коментарі відсутні

У ТМО Володимира 44-річній жінці здійснили надскладну гінекологічну операцію – надпіхвову ампутацію матки лапароскопічним методом.

Як відомо, раніше оперативна гінекологія обмежувалася тотальним видаленням внутрішніх статевих органів, тобто при будь-яких станах видалялися і матка з шийкою, і яєчники. Це призводило до численних ускладнень у жінок, важкого реабілітаційного періоду, – повідомляють на сторінці медзакладу.

Сучасна гінекологія дозволяє частково видаляти окремі органи або навіть тільки їх частини. Одним із прикладів є надпіхвова ампутація матки (також ця процедура називається субтотальна гістеректомія) – це вид хірургічного втручання, спрямований на видалення матки зі збереженням її шийки.

Цього тижня у ТМО Володимира вперше провели субтотальну гістеректомію 44-річній жінці, яка довгий час страждала від аномальних маткових кровотеч внаслідок утворення множинних фіброматозних вузлів на матці, два з яких (один – на дні матки, один – зовні) були великих розмірів.

Після того, як було випробувано консервативне лікування (медикаментозно, встановлення внутрішньоматкових спіралей), яке було або малоефективним, або ж взагалі не допомагало, пацієнтці запропонували проведення операції з ампутації матки лапароскопічним методом, що характеризується досить швидким відновленням, адже для її виконання робиться лише кілька невеликих розрізів, а візуальний контроль забезпечує спеціальне відеообладнання.

Лікарі Володимирського ТМО провели операцію з використанням надсучасного обладнання – електрокоагулятор Воwa та ультразвукового дисектора Воwa Lotus. Завдяки використанню новітніх технологій експертного класу та професіоналізму наших лікарів, операція пройшла успішно, усі фіброми було вилучено, а яйники та шийку матки – збережено, з огляду на молодий вік пацієнтки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок