<

Намагаються скомпрометувати заклад, який розвивається, – Ігор Пальонка відреагував на скандальний тендер ТМО Володимира

15:40 | 27.06.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
6431
/ коментарі 2

Міський голова Володимира прокоментував ситуацію зі скандальним тендером, яке провело місцеве ТМО для ремонту педіатричного відділення. Договір уклали із підрядником, який запропонував ціну на мільйон дорожчу, ніж попередній учасник.

Ігор Пальонка зазначив, що у громаді наразі проводиться дуже багато тендерів, не лише у лікарні. Він додає, що лікарню, яка розвивається, намагаються скомпрометувати. Про це міський голова розповів на брифінгу 27-го червня.

“Щодо даної ситуації, мною особисто було проведено спілкування з керівником ТМО, щодо правдивості інформації, яку вона надавала в соціальних мережах. Дійсно вона підтвердила, що підприємство, яке не подало вчасно документи, старалось на наступний день після вказаного терміну в неприйнятний спосіб у них в кабінеті в лікарні переконати прийняти документи, хоч і минув термін”, – розповів мер Володимира.

Він додав, що директорка ТМО не мала права приймати і не прийняла рішення підписати з ним договору, оскільки він не виконав вчасно його умови. Підписання договору – означало б порушити законодавство.

“Ніхто нікому не забороняє вчасно подати документи. В нас є дуже багато тендерів, де люди вчасно подали документи і ціни понизили. Хоч і є ризики, але вони виграли аукціони, тому що було проведено у законний спосіб”, – зазначив мер.

Ігор Пальонка додав, що якщо будуть доведені порушення, відповідно керівництво ТМО буде притягнуте до відповідальності правоохоронними органами, які відстежують багато об’єктів.

Нагадаємо, до журналістів Конкурента звернувся Максим Савонюк, який є директором компанії «Україна інжиніринг», розповів, що наприкінці квітня 2023 року вони взяли участь у тендері, який успішно виграли у травні. Запропонували ціну на мільйон меншу, ніж попередня фірма, 5,7 млн замість 6,7 млн грн, який запропонували “Волбуд”.

У відповідь на сторінці Володимирського ТМО заявили, що був оголошений тендер на проведення ремонту у педіатричному відділенні. Його виграв ТзОВ “УКРАЇНА ІНЖИНІРИНГ”. Протокол про визнання цього ТзОВ переможцем тендеру датований 11-им травня 2023 року.

Відповідно до законодавства, переможець мав надати документи протягом 4-х робочих днів, чого не відбулося. Тобто, усі необхідні документи переможець торгів мав можливість подати до 17-го травня 2023 року Включно, але цього не зробив (Документація додана 18-го травня, тобто порушено терміни подачі таких документів). Відповідно, ТМО підписало договір із “Волбуд” на суму 6,7 млн грн.

До слова, 28-го травня Кабмін прийме остаточне рішення, кому нададуть статус кластерної лікарні у Володимирському районі. Нагадаємо, що між Володимирським ТМО та Нововолинською ЦМЛ триває боротьба. Нардеп Ігор Гузь вважає що кластерними мають бути обидва медзаклади.




коментарів: 2
  1. “Коли … починають говорити про патріотизм, знай: десь шось вкрали…”

  2. Тут ще не вкрали ,а хотіли поділити вкрадене ,але не вийшло ,от і нервуються всі .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця