<

У Володимирському районі має бути дві кластерні лікарні, – нардеп Гузь вимагає у Ляшка зустрітись із нововолинською делегацією

16:47 | 19.06.2023 / Володимир, Нововолинськ / , , /
Перегляди
1308
/ коментарі 2

Нардеп Ігор Гузь вчергове звернувся до міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка з вимогою прийняти цього тижня делегацію із Нововолинська, щоб повторно обговорити можливість створення двох кластерних лікарень у Володимирському районі.

Про це він розповів у відеозверненні, яке опублікував у фейсбуці.

Нововолинська делегація, яка зустрінеться із міністром охорони здоров’я буде складатися з депутатського корпусу, громадських активістів, представників лікарні.

Ігор Гузь додав, що 28-го червня у Києві відбудеться публічне обговорення цього питання. Але хотілось, щоб міністр почув точку зору нововолинців до прийняття остаточного рішення.

“На превеликий жаль на сьогодні ніхто не хоче чути, що в нашому регіоні Прибужжя однозначно має бути дві кластерних лікарні. Надали пріоритет Володимиру, тому що це центр району центр розташування нашої бригади та ЗРП та інших важливих інституцій. І власне Нововолинськ, як більше місто, ніж Володимир, промислове, перспективне, теж абсолютно заслуговує на існування кластерної лікарні.

Тому я глибоко переконаний, що голос громади, мій голос, депутатського корпусу мають почути. Більше того, наскільки я розумію, що у Володимирі не заперечують, що буде дві лікарні. Так само і в Нововолинську не заперечують, що буде два кластерних в нашому районі. Забезпечити руйнування в одному чи іншому місті – не допустимо. Є багато аргументів, які мають переконати міністерство все-таки в нашому Володимирському районі подати дві лікарні!, – впевнений парламентар.

Нагадаємо, держава в липні цього року, рішенням уряду, завершить процес кластеризації лікарень. Обласна адміністрація уже подала до Мінохорони здоров’я свою пропозицію. Після того МОЗ проведе обговорення і подасть рішення на затвердження Кабміном.

Володимирська та Нововолинська лікарні вважають, що кожна з них є повноцінними кандидатами на отримання статусу кластерності. За останні роки медзаклади та підходи до лікування значно оновили. В лікарнях працюють кваліфіковані лікарі, які періодично проходять навчання, постійно закупляється нове обладнання.

Ще у 2020 році в Нововолинській лікарні зробили капітальний ремонт приймального відділення в рамках програми президента України «Велике будівництво». На реконструкцію приймального відділення у Володимирі виділили 32 млн грн минулого року, наразі ремонтні роботи ще тривають. Також минулого року у ТМО Володимира відкрили нове хірургічне відділення. Крім того, тривають тендерні процедури на придбання ангіографа для кожного з медзакладів для лікування інсульту та інфаркту, що є однією з умов надання кластерності лікарень. Також тривають обговорення щодо створення реабілітаційних центрів для військових.

Читайте також:

Лікарні, які не потраплять у спроможну мережу, зможуть далі працювати з НСЗУ




коментарів: 2
  1. Цілком справедливо, бо ж не подумав ніхто про жителів сіл! Як нам добиратись до лікарні? Тому таких лікарень має бути 2. І точно не в Іваничах!

  2. Мододець, Гузь, старайся, бо наш мер з шипеликом профоткали той час, коли ділом займатися треба було

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа