<

Через повернення на Волинську митницю екс-регіонала можуть заблокувати трибуну у ВР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:27 | 22.06.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Якщо можновладці не відмовляться від задуму кулуарного повернення на посаду керівника Волинської митниці екс-регіонала Романа Микитюка, на наступному пленарному засіданні Верховної Ради волинські нардепи заблокують парламентську трибуну.

Про це під час прес-конференції в Луцьку заявив волинський нардеп Ігор Гузь, – повідомив власкор IA ZIK.

За словами Гузя, минулого тижня стало відомо про намір нещодавно призначеного керівника ДФС Романа Насірова поставити керівником Волинської митниці одіозного Романа Микитюка. Із Микитюком пов’язані низка корупційних скандалів. Зокрема, коли він працював на Львівщині, на хабарництві спіймали його заступницю Клавдію Кутикіну. Наступна історія – «маски-шоу» вже на митному посту «Луцьк».

Окрім того, Микитюк є депутатом Волинської облради від Партії регіонів. «Його призначення відкриває двері для повернення гвардії, яка мучила Волинь при Януковичу», – заявив нардеп.

Окрім того, його обурив спосіб призначення Микитюка на нову посаду. Голова Волинської ОДА без жодного громадського обговорення призначає екс-регіонала своїм штатним радником. Зі слів нардепа, цей механізм дозволяє просто перевести чоловіка на нову посаду, в тому числі – очільника Волинської митниці.

Такий крок губернатора Гузь назвав помилкою. «Я думаю, що він її виправить і не буде підписувати погодження на призначення Микитюка керівником митниці», – додав Гузь. Тим часом, 47 нардепів поставили підписи під звернення до прем’єра, міністра фінансів та керівника ДФС публічно задекларувати, що екс-регіоналу не дадуть такої відповідальної посади.

Проти таких призначень виступили і революційні середовища. За словами лідера Самооборони Волині Андрія Хведчака, влада, користуючись задіяністю революціонерів у волонтерстві, абсолютно ігнорує вимоги Майдану. «Не можна по консерві збирати супермаркеті і спостерігати, як все повертається», – заявив Хведчак.

Він додав, що якщо ситуації не зміниться, можливий новий Майдан. «Ми готові до всіх законних форм протесту», – зазначив він.

Тим часом Ігор Гузь додав: очікує публічної заяви про те, що Микитюка таки не призначать керівником Волинської митниці. Якщо цього не станеться, на початку наступного пленарного засідання Верховної Ради нардепи заблокують парламентську трибуну.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок