<

Заступник глави офісу президента Татаров уникнув арешту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:40 | 30.12.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Офісу генпрокурора і не обиратиме запобіжний захід заступнику глави офісу президента Олегу Татарову, підозрюваному в причетності до фальсифікації експертизи у справі екс-нардепа та забудовника Максима Микита.

Про це стало відомо під час засідання Вищого антикорупційного суду 30-го грудня, – передає УП.

“Слідчий суддя … постановив … заяву прокурора … Андрія Грицай про відкликання клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Олега Татарова задовольнити”, – повідомив суддя Тимур Хамзін.

Суддя додав, що рішення оскарженню не підлягає, а його повний текст оголосять вранці 31-го грудня.

Що було раніше

У ніч на 24-те грудня Офіс генерального прокурора передав справу, в якій Татарову оголосили підозру у тому, що він дав хабаря експерту МВС за часів своєї роботи в компанії «Укрбуд». Кілька днів тому Офіс генпрокурора забрав справу, в якій фігурує Татаров, з Національного антикорупційного бюро та передав до СБУ.

У НАБУ назвали зміну підслідності «безпрецедентним в історії України втручанням у розслідування». У відомстві заявили, що закон забороняє передавати справи, в яких досліджуються злочини, підслідні НАБУ, до інших органів досудового розслідування. У відомстві вважають, що в Офісі генерального прокурора свідомо ухвалили незаконне рішення.

Рішення підписав заступник голови ОГП Олексій Симоненко. Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в коментарі «Українській правді» заявила, що вона до цього не причетна. Те саме сказав і Татаров.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця