<

Арештований за підозрою СБУ настоятель собору УПЦ МП в Ужгороді заявив, що отримав повістку

07:06 | 14.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
1552
/ коментарі 4

Настоятель Ужгородського кафедрального собору УПЦ МП Димитрій Сидор під час проповіді заявив, що отримав повістку на фоні «гонєнія на церковь».

Про це він повідомив під час проповіді у Хрестовоздвиженському соборі в Ужгороді, передає Укрінформ.

“Я, знаходячись під судом та домашнім арештом, отримав повістку в армію. Що хоче військком? (…) З якою ціллю на нас нападають?”, – зазначив він.

Також священник повідомив, що йому наразі є повних 68 років та що він не підлягає під мобілізацію згідно з законом.

Разом із тим настоятель зазначив, що відносно своєї повістки він проконсультувався з адвокатами.

Наразі Укрінформу не вдалося отримати коментар від Закарпатського обласного ТЦК та СП щодо факту повістки протоієрею Дмитру Сидору. Редакція опублікує коментар установи, як тільки отримає його.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Ужгородський міськрайонний суд обрав протоієрею Дмитру Сидору запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, підозрюваному СБУ у розпалюванні релігійної ворожнечі. Правоохоронці встановили, що протоієрей публічно транслював гостру неприязнь до іншої церкви, збурюючи релігійне протистояння в регіоні.

Настоятель Кафедрального Хресто-Воздвиженського собору під час богослужінь образливо висловлювався щодо віри та переконань вірян ПЦУ, називав їх “безбожниками”, а саму помісну церкву – “порожнім безблагодатним підвалом з павуками” та “конфесією мерців”. Під критику Дмитра Сидора підпадали також ті, хто підтримував перехід з УПЦ (МП) до ПЦУ. Відеозаписи та трансляції його проповідей поширювали на сторінках храму у соціальних мережах та його офіційному сайті.

Підозру священнику оголосили 16 березня 2023 року.

Раніше Ужгородський міськрайонний суд вже розглядав справу щодо отця Дмитра Сидора у 2012 році (тоді йшлося про “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”) і присудив йому три роки позбавлення волі умовно.




коментарів: 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок