<

60 діб у СІЗО без альтернативи застави: Дубінському обрали запобіжний захід

13:10 | 14.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
104
/ 1 коментар

Печерський районний суд Києва у ніч на вівторок, 14-те листопада, обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Дубінському у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи застави. Засідання проводили в закритому режимі.

Про це повідомляє Суспільне.

Нардеп, якого підозрюють у державній зраді, пробуде у СІЗО до 12-го січня 2024 року.

На початку судового засідання прокурор просив розглядати обрання запобіжного заходу Дубінському в закритому режимі, оскільки в матеріалах клопотання міститься державна таємниця, а також факти, які можуть поставити під загрозу обороноздатність і національну безпеку України.

Адвокати нардепа заперечили. За їхніми словами, в матеріалах клопотання немає жодних аргументів, які б вказували на державну таємницю. На проведенні відкритого засідання наполягав і сам Дубінський.

Проте суддя підтримала позицію прокурора і вирішила продовжити засідання в закритому режимі.

Потім захист Дубінського заявив про відвід судді, оскільки не встиг ознайомитися з матеріалами справи. Адвокати подали клопотання, щоб перенести засідання на завтра, 14 листопада. Суд його відхилив і надав пів години для ознайомлення. Відводу судді не відбулося.

У чому звинувачують Дубінського

Служба безпеки України разом із Державним бюро розслідувань у понеділок, 13-го листопада, провели обшуки в нардепа Олександра Дубінського. Про це журналістам повідомили джерела у правоохоронних органах. За даними джерел Суспільного, Дубінський фігурує у справі про державну зраду.

Згодом стало відомо, що народному депутату України та ще чотирьом людям оголосили підозру у державній зраді, вчиненій організацією. Група дискредитувала Україну на міжнародній арені. За це учасники отримували гроші з росії, повідомили в Офісі генпрокурора та СБУ.

Служба безпеки не називала імені підозрюваного, але раніше в медіа та зокрема джерела Суспільного повідомляли, що йдеться про Дубінського.

СБУ та ДБР зібрали докази держзради українського нардепа, який під позивним “Буратіно” здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь росії.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя