<

Справа Гринкевичів: ДБР хоче арешту нерухомості художниці Морозюк

15:11 | 12.02.2024 / Новини / , , /
Перегляди
228
/ Коментарі відсутні

На майно львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, членів його родини, а також двох співучасників шахрайської схеми накладено арешт, а питання про накладення арешту на нерухомість колишньої нареченої Романа Гринкевича Соні Морозюк ще розглядається. 

Про це повідомляє ДБР, яке не називає імен фігурантів, пише Українська правда.

“Наразі, у кримінальному провадженні накладено арешт на нерухоме майно та транспортні засоби львівського бізнесмена, членів його родини – дружини, сина та тещі, двох його співучасників та підконтрольних їм товариств. Також ініційовано питання про накладення арешту на нерухоме майно нареченої сина львівського бізнесмена та ще одного співучасника”, – зазначають у відомстві.

ДБР нагадує, що п’ятьом особам у середині січня 2024 року були повідомлені підозри у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України). 

“Злочинні дії було кваліфіковано як шахрайство, адже вони зорганізувалися з метою заволодіння чужим майном (коштами) через укладення низкою підконтрольних контрагентів із Міністерством оборони договорів щодо закупівлі товарів, зокрема одягу для військових. У результаті була поставлена продукція неналежної якості, що не могла використовуватись за призначенням, що за кваліфікацією є обманом та зловживанням довірою”, – наголошує відомство.

Кваліфікація злочинів, вчинених учасниками злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена, з моменту повідомлення про підозру не змінювалася.

Нагадаємо, львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича наприкінці грудня 2023 року затримали за спробу дати 500 тисяч доларів хабаря посадовцю ДБР. Як зазначається, гроші пропонувалися за допомогу з поверненням майна підконтрольних Гринкевичу компаній, вилученого під час розслідування кримінального провадження.

Працівники Державного бюро розслідувань 17-го січня оголосили нову підозру львівському бізнесмену і членам злочинної організації, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. Їх викрито на оборудках із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України.

Підозру також оголосили сину Ігоря Гринкевича Роману. Його оголосили в розшук. Правоохоронці 22-го січня вранці затримали в Одесі Романа Гринкевича при спробі перетнути держкордон.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя