<

Романа Гринкевича затримали при спробі перетину кордону в Одесі

11:04 | 22.01.2024 / Новини / /
Перегляди
424
/ коментарі 3

Зранку 22-го січня правоохоронці затримали сина підсудного бізнесмена Ігоря Гринкевича — Романа. Він намагався перетнути кордон в Одеській області. Обох Гринкевичів (та ще трьох фігурантів) підозрюють в постачанні для української армії неякісного одягу на 1 млрд грн.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Так, о 6:50 Романа Гринкевича затримали в Одесі. Він виїхав туди орієнтовно 17-го січня і з того часу готувався перетнути державний кордон та виїхати за межі країни, каже слідство.

Наразі розв’язується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Днями, 19-го січня, суд надав дозвіл на затримання Романа Гринкевича. Інші четверо підозрюваних перебувають під вартою.

Ще давніше правоохоронці приходили додому до Гринкевичів. Тоді в мережі з’являлися фото, як Романа закували в наручники. Згодом його оголосили в розшук. Державне бюро розслідувань пояснювало, що не могло тоді затримати Романа Гринкевича, бо не мало достатньо доказів для цього.

Нагадаємо, бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали ще 29-го грудня 2023 року під час спроби дати 500 тисяч доларів США хабаря одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Ці гроші він пропонував за сприяння в поверненні майна, вилученого в підконтрольних йому компаній у ході розслідування. Нині він перебуває під вартою.

У межах цієї справи слідчі встановили, що компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень.

Але низку контрактів не виконали, деякі реалізували частково, із затримками, а замовлення виконували підприємства без належних потужностей. ДБР встановило, що за цими договорами компанії Гринкевича постачали низькоякісні товари, що завдало державі шкоди на понад 934 мільйони гривень.

Злочинній групі з п’яти людей на чолі з Гринкевичем оголосили підозри за ч. 5 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 Кримінального кодексу України.

Тим часом Міністерство оборони України розірвало всі контракти з компаніями Гринкевича — останньою стала «Трейд лайнс рітейл». 




коментарів: 3
  1. а в міністестві оборони хтось давав можливість вигравати тендери? 23 то не 3, і будувати, то не з військом справу мати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа