<

Гринкевичу оголосили підозру у справі про завдання збитків на майже мільярд грн

13:42 | 17.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
135
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці оголосили підозру членам злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, які завдали збитків державі на майже мільярд гривень. Їх викрили на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Про це повідомило ДБР.

За даними слідства, підприємець створив злочинну організацію для заволодіння бюджетними коштами. Він уклав договори з Мініоборони на постачання неякісного військового одягу, кажуть правоохоронці. Зокрема, компанії Гринкевича уклали 23 договори на постачання одягу на понад 1,5 млрд грн.

До виконання замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних потужностей для виготовлення та зберігання майна для потреб Міноборони, кажуть у ДБР. Згідно з проведеними експертизами, державі завдано шкоди на понад 934 мільйони гривень.

П’яти фігурантам оголосили підозру за ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 Кримінального кодексу України. Підозрюваних затримали. Правоохоронці нині розвʼязують питання щодо тримання членів організації під вартою. Їм загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Крім того, слідчі ДБР встановлюють повне коло причетних до кримінального правопорушення, зокрема перевіряють інформацію щодо посадовців Міноборони.

Раніше працівники ДБР затримали Гриневича під час спроби дати 500 тисяч доларів США хабаря одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Ці гроші він пропонував за сприяння в поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у ході розслідування. Нині він перебуває під вартою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота