<

Закликаємо демократичні країни створити коаліцію, щоб закрити небо над Україною, – віцеспікер сейму Литви Паулюс Саударгас

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:43 | 17.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
307
/ Коментарі відсутні

Литовська республіка слідом за Словаччиною прийняла резолюція із закликом про закриття неба над Україною від російського агресора, а також надання гуманітарних коридорів. 

Про це повідомив віцеспікер сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударгас.

17-го березня литовський парламент одностайно прийняв резолюцію, щодо активних заходів для безпеки цивільного українського населення. За дане рішення проголосували 100 парламентарів, усі, що були присутні в залі.

“Я думаю, що ця резолюція стане, як приклад і для інших парламентів Європи і всього світу. Та сприяє створенню гуманітарних коридорів для біженців із міст, які обстрілюються”, – розповів пан Паулюс Саударгас

В рамках резолюції, Литовська республіка звернулася до Організації об’єднаних націй із закликом про закриття неба над Україною. Але, розуміючи, що дана процедура може зайняти певний час, депутати сейму пропонують створити коаліцію демократичних країн. Дана коаліція могла б захисти небо над українськими містами, гуманітарні евакуаційні коридори, а також захищати атомні електростанції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця