<

У Смоленській області рф після атаки дронів загорілися паливно-енергетичні об’єкти

11:42 | 24.04.2024 / Новини / , /
Перегляди
83
/ Коментарі відсутні

Влада Смоленської області рф заявила про нічну атаку українських безпілотників, унаслідок якої сталися пожежі на об’єктах паливно-енергетичного комплексу.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на російський канал ASTRA.

Міноборони росії традиційно звітує про “відбиту” атаку.

Згідно з повідомленнями росіян, безпілотники літали над Курською, Бєлгородською, Воронезькою і Смоленською областями.

Губернатор Смоленської області атаку на НПЗ визнав. Він каже, що жертв немає.

У соцмережах опублікували відео з місця пожежі. Очевидці кажуть, що чули близько чотирьох вибухів.

Атаки на НПЗ росії

Україна регулярно завдає ударів по нафтопереробних заводах у росії, оскільки вони постачають паливо для техніки окупантів. Так, найбільший НПЗ “Роснафти” в Рязані втратив свої потужності внаслідок удару українських дронів. Завод отримав серйозні пошкодження двох із чотирьох установок із первинної переробки нафти.

У квітні переробка на російських нафтопереробних заводах в середньому становила близько 5,23 млн барелів на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня минулого року.

До атак, за даними співрозмовників різних медіа в Силах оборони, причетні ГУР і СБУ. СБУ здійснила кілька успішних атак на російські нафтопереробні заводи, які суттєво скоротили експорт нафтопродуктів. Одна з останніх атака була на Куйбишевський НПЗ у Самарській області. Завод призупинив роботу після атаки 23 березня.

Деякі вражені НПЗ потребують відновлення, пов’язаного з використанням високих технологій, до яких в росіян немає доступу або він обмежений.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя