<

Заборонити участь духовенства УПЦ МП на офіційних заходах Волинської та районних військових адміністрацій, – Бокоч звернувся до Погуляйка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:45 | 3.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
1687
/ 1 коментар

Депутат обласної ради від регіону Прибужжя Андрій Бокоч звернувся до начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка з проханням заборонити участь представників духовенства московського патріархату у заходах, що організовуються ОВА та підлеглими районними військовими адміністраціями.

Рішення підтримати на сесії 3-го листопада 45 обласних депутатів.

15-го вересня 2022 року Волинська обласна рада підтримала звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, РНБО та начальника Волинської обласної військової адміністрації про заборону Української православної церкви московського патріархату на території України. «За» проголосувало 52 депутати. Аналогічні звернення у Волинській області прийняли усі районні ради та низка представницьких органів територіальних громад.

Представники духовенства московського патріархату регулярно та масово йдуть на співпрацю з ворогом, відкрито або завуальовано займають антиукраїнську і антидержавну позицію. Показовим є факт, що  Служба безпеки України виявила 33 російських агенти з-поміж духовенства УПЦ МП. Попри таку ситуацію на Волині і надалі продовжує функціонувати велика кількість парафій московського патріархату, а їхнє духовенство активно бере участь в заходах організованих окремими органами виконавчої влади.

“У зв’язку із зазначеним, як депутат Волинської обласної ради, звертаю Вашу увагу на необхідність заборони участі представників духовенства московського патріархату, у заходах, що організовуються Волинською обласною військовою адміністрацією та підлеглими районними військовими адміністраціями”, – йшлося у зверненні.

“Московські священники винуваті, в першу чергу у тому, що відбувається у нашій державі. Я впевнений, що вони причетні до подій, які зараз відбуваються в Україні, а саме, підігрують агресору – російській федерації”, – зазначив Бокоч




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер