<

Які фільми покажуть на Одеському кінофестивалі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:53 | 5.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Після оголошення фільмів програми “Гала-прем’єри”, Одеський кінофестиваль оприлюднив список картин національної конкурсної програми, в яку увійшли п’ять дебютних робіт.

Як повідомляється на сайті ОМКФ, в рамках фестивалю відбудеться світова прем’єра фільму режисера Тимура Ященко U311 “Черкаси” про оборону однойменного морського тральщика, заблокованого російськими військами в бухті Донузлав у березні 2014 під час анексії Криму, – пише Прямий.

Також у програмі перший повнометражний документальний фільм Вадима Ількова “Папа – мамин брат”, який визнано найбільш інноваційним фільмом Міжнародної конкурсної програми фестивалю Visions du Réel (Швейцарія).

“Мої думки тихі” – повнометражний дебют режисера Антоніо Лукича з відомою актрисою Ірмою Вітовською, володаркою кінопремії “Золота Дзиґа” за найкращу жіночу роль.

“Панорама” – дебютний повнометражний документальний фільм режисера Юрія Шилова. Головний герой картини – кіномеханік Валентин, 44 роки працює в одному з найстаріших кінотеатрів Києва. У день 60-річчя Валентина в кінотеатрі відбувається пожежа, і він змушений піти на пенсію. В країні стрімко все змінюється, а він намагається знайти новий сенс свого життя.

“Східняк” – дебютна повнометражна військова драма Андрія Іванчука про людину, у будинок якої увірвалася війна. У фільмі показані будні військовослужбовців, які захищають схід України. Головну роль у фільмі зіграв Богдан Бенюк.

Також у Національній програмі будуть показані 10 короткометражних стрічок:

  • “Різдвяні історії”, режисери: Валерія Сочивець, Філіп Сотніченко (Україна, 2019)
  • “Знебарвлена”, режисер Марина Степанська (Україна, 2019)
  • “У нашій синагозі”, режисер: Іван Орленко (Україна / Франція, 2018)
  • “Дитина”, режисер: Даря Турецька (Україна / Ізраїль, 2018)
  • “Поки не стане чорним”, режисер Анастасія Фалілеєва (Україна, 2019)
  • “Солітюд”, режисер: Єлизавета Сміт (Україна, 2019)
  • “INT. Kitchen. Night”, режисер: Аркаша Непиталюк (Україна, 2019)
  • “Дорослий”, режисер Жанна Озірна (Україна, 2019)
  • “Факт (-Ура!)” змін, режисер Марина Нікольчева (Україна, 2019)
  • “Секрет, дівчинка і хлопчик”, режисер Оксана Казьміна (Україна, 2018)

‘Оцінювати роботи українських кінематографістів буде журі, до складу якого увійшли: нью-йоркський кореспондент Cahiers du Cinéma і член відбіркового комітету Міжнародного кінофестивалю в Локарно Ніколас Еліот (США), режисер і сценарист Йоанна Кос-Краузе (Польща), режисер, актриса, письменниця, художниця Манія Акбаре (Іран) і продюсер, кінокритик Іванна Дядюра (Україна).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця