<

Випадок сибірської виразки зафіксували у Тернополі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:35 | 11.10.2021 / Новини / /
Перегляди
240
/ коментарі 2

На Тернопільщині в мертвого поні виявили сибірську виразку. У зоокутку, де жила тварина, запровадили карантин.

Тварина померла вночі з 27-го на 28-ме вересня у зоокутку парку «Топільче» в тернопільському парку. Про це повідомили експерти з Тернопільської міської лікарні ветмедицини. На місце виїхали спеціалісти медустанови та Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

Спеціалісти взяли необхідні проби й відправили їх у лабораторію. Там встановили, що поні хворів на сибірку.

2 жовтня у місті також відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Вона ввела карантин у зоокутку та затвердила план відповідних заходів реагування.

Наразі триває спостереження за здоров’ям тварин. За контактними особами здійснюють медичне спостереження.

Чим це небезпечно?

Сибірка— особливо небезпечна гостра інфекційна хвороба, яка спричиняється спороносною паличкою сибірки. В організм інфекція потрапляє через шкіру, слизові оболонки верхні дихальні шляхи, рідше — через слизові оболонки кишківника. Тому існує три форми сибірки: шкірна, легенева, кишкова.

Сибірська виразка не передається від людини до людини.

Захворювання починається гостро: в перші години температура тіла різко підвищується до 38-40°C і виникає слабкість. Зараження крові (сепсис) може розвинутися внаслідок будь-якого способу зараження.

Якщо лікування розпочинається вчасно, хворі одужують. Захворювання має важкий перебіг і може призвести до смерті хворого.

Сибірка не є розповсюдженою хворобою для України, її випадки трапляються спорадично, однак можливі та масові спалахи. Із симптомами захворювання та його профілактикою детально можна ознайомитися тут.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер