<

Видобуток вугілля в Україні за останні роки скоротився майже вдвічі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:35 | 5.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Протягом 2016-2019 років на державних шахтах видобуток зменшився з 6,7 млн ​​тонн до 3,5 млн тонн, водночас розмір дотації на 1 тонну вугільної продукції зріс майже  у 3,7 раза.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища у фейсбук.

“На державних вугільних підприємствах України в період з 2016 року по 2019 рік видобуток зменшився майже в два рази: з 6,7 млн ​​тонн до 3,5 млн тонн, а дотація на 1 тонну вугільної продукції зросла майже в 3,7 р. –  з 246 грн на 1 тонну в 2016 році до 908 грн на 1 тонну в 2019 році “, – йдеться у повідомленні.

 

У міністерстві додали, що найближчим часом очікується істотне зниження темпів зростання видобутку європейської вугільною галуззю внаслідок скорочення середньорічного попиту на вугілля на європейських ринках.

“Основними виробниками вугілля у світі є: Китай, США, Австралія, Індонезія, Індія, Росія”, – нагадали в прес-службі.

До слова, Міністерство розвитку економіки торгівлі та сільського господарства пропонує запланувати в держбюджеті на 2021 рік 500 мільйонів гривень на створення Фонду енергоефективності для промисловості, у 2022-му – 1 мільярд гривень, 2023-м – 1,5 мільярда гривень.

Група компаній “ДТЕК” Ріната Ахметова не планує брати участь у приватизації “Центренерго” та збиткових державних шахт.

Президент Володимир Зеленський доручив міністру енергетики та захисту навколишнього середовища Олексію Оржелю обмежити імпорт вугілля та електроенергії.

Читайте також:




коментарів: 3
  1. А що ж тут хотіти – з кожним роком гірниче обладнання (читай металолом) розсипається все більше і більше. Все і так якимось дивом на кілочках, сточках і прихватках функціонує. Все відпрацювало свій ресурс по кілька разів. На чому людям працювати і давати план?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця