<

Володимирським підприємцям повідомили, що потрібно робити у торгових закладах під час повітряної тривоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:23 | 7.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
222
/ Коментарі відсутні

Під час зустрічі міського голови Володимира з підприємцями громади було порушене питання роботи торгових центрів та магазинів під час повітряної тривоги.

Про це роз’яснили на сайті міської ради.

Законодавством України не передбачено закриття або припинення роботи підприємств, установ та організацій  під час повітряної тривоги. Всі діють відповідно до місцевих норм і правил, встановлених на конкретному підприємстві. Окрім цього, керуються рекомендаціями ДСНС України, Волинської обласної військової адміністрації щодо дій під час сигналу “Повітряна тривога”.

За відсутності чіткого нормативно-правового чи локального регулювання керівництво ТРЦ, магазину, кафе, ресторану зобов’язане забезпечити повідомлення про повітряну тривогу персоналу та відвідувачів, а також має повідомити людям, де найближче укриття.

В ідеалі адреси укриттів мають бути видруковані на аркуші та висіти на видному місці. А якщо є укриття під самим ТРЦ, магазином варто намалювати стрілки або схему, як туди дістатися. Подальший алгоритм дій на законодавчому рівні чітко не врегульований, примусову евакуацію не передбачено.

Проте  у разі загибелі чи поранення людей керівництво ТРЦ, магазинів можуть притягти до кримінальної відповідальності. У Кримінальному кодексі є кілька статей із цього приводу:

  • Стаття 367. Службова недбалість,
  • Стаття 270. Порушення встановлених законодавством вимог пожежної чи техногенної безпеки,
  • Стаття 271. Порушення вимог законодавства про охорону праці.

Додатково пам’ятайте: під час війни повітряна тривога не буває навчальною, коли її оголошують, існує загроза життю. Це сповіщення про реальну загрозу удару з повітря. Повітряна тривога означає, що сили протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків у напрямку області, або є підтвердження про запуск крилатих ракет.

Тому не нехтуйте правилами! Навіть якщо емоційне виснаження зашкалює, щоразу прямуйте до укриття.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця