<

За кошти Дорожнього фонду можуть відремонтувати вулицю Зимнівську у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:37 | 13.11.2019 / Володимир / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

12-го листопада у Києві відбулася зустріч членів Правління Асоціації міст України з Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком, мета якої – обговорення пропозицій АМУ до проєкту Державного бюджету на 2020-ий рік. Участь в спільному засіданні взяв перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук.

Ярослав Матвійчук розповів, що спільно із заступником міністра інфраструктури Наталією Форсюк говорили про ремонт вулиці Устилузької та дороги між Устилугом та Володимиром, – йдеться на сайті Володимира-Волинського.

У міністерстві розглядають варіанти залучення польського кредиту на ці роботи у наступному році. Також заступник міністра пропонує частину коштів Дорожнього фонду спрямувати на дороги територіального значення – у нашому місті це дорога на вулиці Зимнівська.

Загалом проєкт Державного бюджету на 2020-ий рік передбачає виділення 69,7 мільярда гривень на Дорожній фонд, з яких 38 мільярдів гривень піде на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг державного значення та 22,2 мільярда буде спрямовано на будівництво та ремонт доріг місцевого значення.

До слова, 12-го листопада у Верховній Раді ухвалили у другому читанні законопроєкт №1041 “Про джерела фінансування дорожнього господарства України”, яким прибрали низку бюрократичних норм, що заважали швидкому старту ремонту автошляхів, – про це інформує народний депутат Олександр Скічко у фейсбук.

Даний закон дозволить планувати і будувати об’єкти дорожньої інфраструктури не протягом одного календарного року, як це відбувається сьогодні, а протягом трьох років, – зазначає УНІАН.

За ухвалення відповідного законопроєкту №1041 проголосували 368 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів. Голова підкомітету Комітету з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко зазначив, що президент України Володимир Зеленський визначив даний законопроект як невідкладний.

«Дана ініціатива направлена на впровадження середньострокової державної цільової програми на будівництво, реконструкцію, капітальний і середній поточний ремонт автодоріг загального користування державного і місцевого значення. Це обумовлено тим, що дорожній фонд, з якого безпосередньо фінансується державна цільова програма, формується з акцизів, які надходять у дорожній фонд у середині року», – повідомив він.

Депутат також додав, що, оскільки будівельний сезон закінчується навесні і не дає можливості провести капітальні роботи з ремонту доріг, парламентом пропонується визначити середньострокове планування робіт на автомобільних дорогах протягом трирічного періоду, згідно з державною цільовою економічною програмою розвитку доріг.

«Зазначена програма затверджується Кабміном України. Також законопроєкт надає можливість обласним державним адміністраціям направляти субвенцію, отриману з держбюджету, також і на проектно-пошукові роботи, технічний нагляд і таке інше, без фінансування яких неможливо розпочати будівництво», – додав він.

Скічко зазначив, що законопроектом також передбачається спрямування коштів місцевих бюджетів, виділених для ремонту місцевих доріг, у разі економії, на ремонт інших доріг місцевого значення.

Крім того, депутати проголосували за ухвалення в другому читанні законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування. За ухвалення відповідного законопроекту №1064-Д проголосували 334 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Довідково: Загальна протяжність українських доріг разом з вулично-дорожніми мережами становить близько 430 тис. км, з яких тільки 50 тис. км доріг державного значення, за які несе відповідальність «Укравтодор». За 120 тис. км доріг місцевого значення, які з’єднують між собою села і села з районними центрами, з 1 січня 2018 року відповідають обласні держадміністрації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер