<

Встановили шланг в обхід лічильника та зірвали пломбу: водоканал оштрафував мешканців Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:51 | 3.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
2754
/ 1 коментар

2-го червня, контролери Володимир-Волинського УВГК встановили факт необлікованого споживання води по вулиці Василя Стуса.

На подвір’ї одного з господарств працівники виявили шланг, який проходив в обхід лічильника (ліва врізка, яка використовувалась для поливу території). Діаметр труби 15 мм, – повідомляють на сторінці водоканалу у фейсбуці.

Крім того, контролери виявили зірвану пломбу на вузлі обліку споживання води, що свідчить про скручування кубів фактично спожитої води. В результаті, показники на лічильнику є меншими ніж у базі даних, за ті, які подали мешканці даного будинку.

Проаналізувавши дану ситуацію, було встановлено, що споживання за останній період було відсутнім, показники не подавалися і нарахування не проводилося.

Контролерами був складений акт порушення, однак господарі відмовилися підписувати його й змусили їх покинути подвір’я, не дозволивши детально обстежити територію. Після чого демонтували шланг, хоча це не дає права на подальше користування водою.

У таких випадках тимчасово обмежується доступ до водопостачання до вирішення питання із нарахуванням штрафу, який здійснюється з розрахунку витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води у ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 години на добу (п. 3.3Правил).

Після довгих суперечок, у які втрутилися працівники поліції, що були викликані на місце події, представники водоканалу, переконали господарів, що попри їхнє невдоволення, закон на боці підприємства. Вже за годину господиня будинку приїхала на водоканал для нарахування штрафу.

Володимир-Волинське УВГК звертається до усіх споживачів з проханням: забезпечити доступ контролерів до лічильників та водопровідних і каналізаційних мереж для проведення обліку споживання води. Також кожен споживач може звернутися до технічного відділу підприємства для консультації щодо питань, пов’язаних з водопостачанням та водовідведенням, щоб надалі уникнути непередбачуваних ситуацій.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця