<

Волонтери з Англії, які опікуються тваринами, знову завітали у Володимир та поділилися враженнями від поїздки на Київщину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 9.09.2022 / Володимир / , /
Перегляди
632
/ Коментарі відсутні

До Володимира вкотре завітали волонтери з Англії від благодійної організації «ALFS», які опікуються тваринами і регулярно допомагають Україні у вигляді медикаментів, продуктів та кормів. Вони розповіли, яку допомогу привезли цього разу та поділились своїми враженнями від побаченого на Київщині.

Журналісти БУГу поспілкувались з волонтерами з Великобританії Тіною і Джоном, які привезли чергову благодійну допомогу в Україну, зокрема, й у Володимир та Нововолинськ. Також вони приїхали з шофером та благодійницею з Польщі Ларисою. Зрозуміти один одного допомагала перекладачка Анастасія, яка залишилась за кадром.

Так, Джон розповів, що зайнявся волонтерською допомогою в Україні ще у березні. Зараз це його вже шостий візит сюди. Нещодавно до нього приєдналася Тіна, яка займається благодійною організацією по догляду за бездомними тваринами у Британії. Вона допомогла зібрати і привезти необхідні Україні речі та продукти.

“Ми змогли завантажити 4-5 фургончиків з усією необхідною допомогою, яку привезли в Україну з Британії. Це речі та продукти харчування для людей, зокрема й дітей, та військових собак. Британці намагаються допомагати українцям настільки, наскільки це в їхніх силах. Звичайно, вони не дуже розуміють тих проблем, які відбуваються зараз в Україні, бо не бачать цього на власні очі. Але я впевнена, що вони допомагатимуть стільки, скільки це буде потрібно”, – зазначила Тіна.

Відвідали британські волонтери з благодійною допомогою і Київщину. І поділились своїми враженнями від побаченого там. Найбільше їх вразили Буча і Гостомель та зруйнована ракетним вибухом багатоповерхівка на Київщині. Однак, Джон втішився тим, що Київ потроху повертається до нормального життя, яке було до війни.

“Зараз Київ неможливо порівняти з тим, яким він був у лютому. Все вдосконалюється і повертається до життя. Усі місцеві жителі намагаються вернутися до тієї реальності, яка була до початку війни. Побачивши дві години пік зранку і в обід, це мене дуже заспокоїло. Це означає, що в Києві знову вирує життя. Хоча наші візити до Бучі та Гостомеля мене дуже вразили. Було дуже складно і жахливо бачити та розуміти всі ті проблеми, що були пережиті бідними людьми”, – наголосив британець.

А Тіна довго не могла оговтатись від побаченого на власні очі розбомбленого і зруйнованого будинку в Києві. Їй було тяжко повірити в те, що це все відбувається реальності, а не у фільмі.

“Ми привезли багато допомоги для мешканців та військових собак у Києві. А саме їжу, серветки, спеціальні медикаменти, яких вони потребували, взуття для дітей, гігієнічні засоби для жінок. Також ми займались питанням притулку у Києві, де ми могли б залишати допомогу.

Найбільше мене вразила побачена на власні очі картина розбомбленого і зруйнованого будинку. Жінка, яку ми зустріли поблизу, розповіла, що там у підвалі тиждень переховувалися 150 людей. Дуже жахливо дивитись на такі будівлі. Я навіть не можу уявити, як почувалися люди в такі моменти і під час тих подій. Також дуже розривалося серце від того, коли ми прийшли у церкву і побачили там жахливі картини того, що люди бачили на власні очі. Це було зображено на мольбертах. Вони були надто жахливі”, – розповіла Тіна.

Також волонтери з Британії дали кілька порад по догляду за бездомними тваринами. Так, на думку Тіни, єдиний вихід з цієї ситуації – це кастрування. Це допоможе зменшити кількість бездомних котів та собак.

Також запитували у волонтерів з далекої країни, чи не відмовляють їх рідні та друзі від такої далекої поїздки, у країну, де триває війна. Запитували чи мають вони власних домашніх улюбленців та інше.

Більше дивіться у відеоінтерв’ю з волонтерами Тіною та Джоном з Англії.

Нагадаємо, БУГ уже раніше розповідав про волонтерів з-за кордону, які регулярно привозять гуманітарну допомогу до Володимира.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця