<

Безперешкодний перетин кордону за 1500 грн: Володимир-Волинським митникам оголосили про підозру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:47 | 23.01.2020 / Володимир / /
Перегляди
1
/ коментарі 3

Двом працівникам відділу митного оформлення № 4 митного поста «Володимир-Волинський», які вимагали 1000-1500 гривень хабара від перевізника за безперешкодне проходження кордону, оголосили про підозру.

Справу розглядає Державного бюро розслідувань, розташоване у Львові, – передає пресслужба Волинської прокуратури.

Слідство встановило, що митники систематично вимагали й одержували побори  із волинянина, який займається перевезенням товарів та пасажирів через державний кордон України.

Щоразу, коли автомобіль громадянина перетинав кордон, він платив правоохоронцям 1000-1500 грн за безперешкодне проходження митних формальностей.

Грошові кошти, одержані митниками від громадянина, вилучено під час обшуку.

Наразі їм обом повідомлено про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди. Вирішується питання про відсторонення їх від посад.

Зауважимо, що згідно із санкцією ч.3 ст. 368 КК України, за такий злочин передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, інтернет-видання “БУГ” повідомляло, що за отримання поборів з перевізника підозрюють інспектора відділу митного оформлення № 4 митного поста «Володимир-Волинський».




коментарів: 3
  1. укр.митник і є синонім до хабарник. що були вже випадки коли наших хабарників митників саджали з конфіскацією своїх палаців?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер