<

У виборчому окрузі №19 зафіксували порушення виборчої агітації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:45 | 29.06.2019 / Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
1
/ коментарі 3

24 та 25 червня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернулись до поліції з повідомлення про порушення виборчої агітації на вулиці Устилузькій у місті Володимир-Волинський та на вулиці Луцькій у місті Нововолинськ (виборчий округ №19).

Про це інформують на сайті Громадянської мережі ОПОРА

Зокрема, білборди із гаслом «Захистимо Європейське майбутнє України! eurosolidarity.org. Європейська Солідарність» виявили на вулиці Устилузькій у місті Володимир-Волинський та на вулиці Луцькій у місті Нововолинськ (виборчий округ №19).

Виявивши такі факти, спостерігачі ОПОРИ подали заяви до Володимир-Волинського відділу поліції щодо перевірки вказаних фактів.

Очільник Волинської обласної організації партії «Європейська Солідарність» Іван Мирка повідомив, що розміщенням вказаних матеріалів займалися централізовано. Тож коментувати можуть у Києві. Натомість додзвонитися в центральний офіс за вказаними на сайтах телефонами не вдалося, тож ОПОРА звернулася за коментарем через пошту і очікує відповідь.

Разом з тим, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на Волині 24 та 25 червня звернулися із заявами до поліції через поширення у містах Луцьк та Володимир-Волинський інформаційного
бюлетеня Політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка», який не містить вихідних даних.

Поширення газет без вказання передбачених законом відомостей спостерігачі ОПОРИ зафіксували 25 червня у місті Володимир-Волинський. Із намету Радикальної партії Олега Ляшка особи, одягнені у футболки із партійною символікою, поширювали інформаційний бюлетень «Слово Ляшка».

Виявивши відповідні факти, у Луцьку спостерігач вирушив до відділу поліції, а у Володимирі-Волинському – викликав правоохоронців на місце події. Зрештою, правоохоронцям повідомили про факти, які потребують перевірки порядку фінансування передвиборної
агітації.

ОПОРА також звернулася за коментарем до представників Волинської обласної партійної організації Радикальної партії Олега Ляшка. У телефонному режимі Надія Єршова, яка представилася прессекретарем керівника осередку та керівником відділу тренінгів, вислухавши питання попросила написати запит та зауважила, що відповідь на нього дадуть, як тільки буде можливість.

Станом на момент виходу матеріалу відповідь ОПОРІ не надійшла.

Інформаційний бюлетень «Слово Ляшка» не містить жодних відомостей про замовника, тираж, установу, що здійснила друк, відповідальну за друк особу. У газеті розміщені матеріали на користь лідера партії Олега Ляшка, а  також соціологічне дослідження на користь партії.

Відповідно до частини 7 статті 69 Закону України «Про вибори народних депутатів України», друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Згідно зі статтею 212-13 КУпАП, виготовлення або замовлення виготовлення під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно передбачають накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження караються накладенням штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.




коментарів: 3
  1. А коли вся Україна “Зеленою” була?…. Коли “Пороха” “вимітали”?… 95квартал з кожного унитаза?… Нормально було?

  2. згідно ст.27 закону про вибори народних депутатів зазначено , що до складу ОВК включаються обовязково по одному з представників політичних партій , депутатські фракції яких зареєстровані в Апараті Верховної Ради та не більше ніж по одному предстанику від політичної партії , кандидати яких зареєстровані в загальнодержавному окрузі в результаті проведення жеребкування . Не зрозуміло , чому в складі ОВК № 19 є два представники від ” Народного Фронту” , адже політична партія ” Народний Фронт” як партія не балотується на виборах на нашому окрузі , її навіть не буде в виборчому бюлетені і від цієї партії немає , якщо буде комусь потрібно,удом були визнані як недійсні ???

  3. вибачте , в останньому реченні виникли описки – після слів і від цієі партії – читати далі – від цієї партії немає зареєстрованих кандидатів – мажоритарників , а можливо так комусь і треба , бо судом такі вибори можуть бути визнані як недійсні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця