<

Прокуратура відновила кримінальне провадження по «бунгало Яреми» в Шацьку

22:25 | 5.01.2024 / Нововолинськ, Шацьк / , , , /
Перегляди
2334
/ коментарі 3

Волинська обласна прокуратура відновила кримінальне провадження, яке раніше закрила Ковельська поліція. У провадженні фігурує нововолинський підприємець Віталій Ярема, який взявся облаштовувати на березі Світязя бунгало.

Про це йдеться у офіційній відповіді на запит.

Місяць тому ми писали про те, що підприємець з Нововолинська Віталій Ярема взявся за облаштування бунгало для відпочинку туристів на пляжі озера Світязь. Нібито уклав договір з Шацьким національним парком, на пляж було навезено землі без дозвільних документів, викорчувано дерева, але після того, як ця ситуація «нашуміла», директорка заповідника Христецька заперечила існування договору, хоча землю возили зі ставка її родичів.

Підприємець з Нововолинська Ярема з порушеннями облаштовує зону відпочинку на пляжі Світязю: нацпарк на все закриває очі

Відомо, що ще у жовтні 2023 року Ковельським районним управлінням поліції ГУНП у Волинській області було проведено досудове розслідування в даній справі за ознаками вчиненого кримінального правопорушення за ч1. Ст. 254 КК України (Безгосподарське використання земель).

Було прийнято рішення про закриття провадження «у зв’язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення».
Бугу стало відомо, що 22-го грудня 2023 Волинська обласна прокуратора скасувала постанову дізнавача про закриття провадження.

Як пояснюють у прокуратурі у відповіді на запит, «перевіркою законності даного рішення встановлено, що воно прийняте передчасно, без з’ясування всіх обставин, що мають значення».

Отож, буде проведене подальше досудове розслідування. Кримінальне провадження відновили.

Зазначимо, що санкція частини 1 статті 254 Кримінального Кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.




коментарів: 3
  1. Не цікаво підняти питання про закинуту ділянку в Нововолинську біля автостанції, власницею якої є чорнорота Мирося?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця