<

У Володимирі-Волинському розповіли про термомодернізацію багатоквартирних будинків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:38 | 12.10.2016 / Володимир / , , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

12-го жовтня в залі засідань Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості відбувся практичний семінар для управителів будинків та представників ініціативних груп із створення ОСББ в багатоповерхівках. 

Головне питання, яке розглядали на семінарі – механізм прийняття спільних рішень щодо термомодернізації у багатоквартирному будинку. Розповідав присутнім про основні заходи, здатні підвищити енергоефективність житлових будинків та пошук фінансування на їх запровадження, координатор Проекту Міжнародної фінансової корпорації (IFC, Група Світового банку) «Енергоефективність у житловому секторі України» Михайло Павличенко.

Зараз помітно зросли тарифи на ресурси. Тому важливо пам’ятати та вміти зберігати ці ресурси. Основними джерелами економії є встановлення лічильника, зменшення втрат тепла, оптимізація використання тепла (зменшення споживання тепла за рахунок погодозалежного регулювання та збалансування стояків), а також важлива додаткова економія – зменшення tо  на 1оС дає 6  % економії тепла, – наголосив Михайло Павличенко.

Для запровадження заходів, які покликані економити тепло, варто скористатися державними та місцевими програмами, які передбачають фінансову та технічну допомогу всім тим, хто прагне використати в своїх помешканнях, в багатоквартирних будинках сучасне енергоощадне обладнання. Багато банків надають банківські кредити в рамках державних та місцевих програм, спрямованих на модернізацію житлового сектору.

Додаткові ресурси можна залучити за рахунок міжнародних програм та за підтримки фондів. Багато регіональних, державних та приватних фондів допомагають реалізувати проекти з утеплення багатоквартирних будинків.

Корисна інформація:

Реалізовані проекти в сфері енергоефективності – кращі практики українських міст

Співпраця з міжнародними донорами

img_8668
img_8670
img_8673




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер