<

Голів ОСББ у Володимирі запрошують взяти участь у проєкті, який навчає провадженню енергоефективності

07:09 | 30.06.2023 / Володимир / , , , /
Перегляди
438
/ Коментарі відсутні

На Волині стартує проєкт «Енергоефективність та зелена енергетика у житловому секторі», який є одним з переможців грантового конкурсу ГО Екодія та ГО Екоклуб  у рамках проєкту «Закриття циклу: справедливий енергетичний перехід, розроблений містами та регіонами», що фінансується Європейським Союзом.

Організатори проєкту оберуть 30 ОСББ із Луцька та Володимира для того, щоб прокачати енергоефективність в їхніх будинках.

Це чудова можливість для голів і членів правління ОСББ отримати нові навички, знання та рекомендації від експертів проєкту щодо можливостей впровадження відновлювальних джерел енергії в багатоквартирних будинках.

«Цієї зими українці стикнулися з проблемою перебоїв і дефіциту електроенергії. Якби в багатоквартирному секторі Волині існували практики введення в експлуатацію будинкових сонячних електростанцій – це б суттєво зменшило частку споживання електроенергії з загальної мережі і, відповідно, підвищило б енергонезалежність міст», – розповідає координатор проєкту «Енергоефективність та зелена енергетика в житловому секторі», – Петро Лавринюк. 

Тож організатори запрошують долучатися до навчання, під час якого учасники зможуть отримати необхідні знання з впровадження відновлювальних джерел енергії та енергоефективності багатоквартирних будинків.

Щоб взяти участь потрібно заповнити анкету:

Навчання безкоштовне. Кількість місць обмежена.

Анкети потрібно заповнити до третього липня 2023 року.

Деталі про час і місце проведення навчання будуть надіслані листом учасникам, чиї анкети будуть обрані організаторами.

Важливо, що в  учасників навчання буде можливість взяти участь у подальших заходах проєкту. Зокрема, в його рамках передбачене проведення енергоаудитів і необхідних розрахунків для учасників навчань, котрі виявлять найбільшу зацікавленість і готовність до співпраці.

Окрім того, експерти допоможуть провести планування наступних кроків підвищення енергоефективності, в тому числі можливості переходу на відновлювальні джерела енергії. 

Також для двох ОСББ, які приймуть рішення про впровадження «зелених» заходів, передбачена розробка проєктної документації та пошук можливостей залучення фінансування на їхнє впровадження серед урядових та міжнародних організацій, в тому числі співпраця з міськими радами міст Луцьк та Володимир.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця