<

У Володимирі планують реалізувати урядову програму «Питна вода»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:14 | 25.01.2022 / Володимир / /
Перегляди
993
/ коментарі 4

Громада Володимира подала документи на реалізацію державного проєкту «Питна вода». На цю програму уряд поки виділив мільярд гривень. Попередньо вона буде реалізовуватись шляхом співфінансування з міського та державного бюджетів.

Реалізацію даного проєкту обговорював міський голова Ігор Пальонка 20-го січня під час зустрічі у Києві з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим. Про це мер повідомив на брифінгу 25-го січня.

Він зазначив, що по цій програмі вже розроблена проєктна документація.

“Її мають передати у Міністерство для того, щоб подивилися, які там технології застосовані під час проєктування”, – додав міський голова.

Також Ігор Пальонка прокоментував ситуацію з очисними спорудами, їх хочуть відремонтувати спільно з польською стороною.

“Ми попередньо говоримо, щоб подати проєкт наших очисних споруд у селі Заріччя. Раніше ми говорили із польськими колегами, щоб це був спільний проєкт у зв’язку з тим, що річка Луга впадає в Західний Буг”, – повідомив очільник Володимира.

Нагадаємо, у Володимирі планують реконструювати очисні споруди за 2-3 млн євро польського кредиту.

Довідково: В Мінрегіоні було розроблено проєкт закону про загальнодержавну цільову програму “Питна вода України” на 2022-2026 роки, яка була зареєстрована у ВР. Ця програма покликана забезпечити громадян України якісною питною водою. Обсяг фінансування програми “Питна вода України” на 2022-2026 роки – 28,5 млрд грн.

Міністр Чернишов додав, що у межах програми буде реалізовано понад 1700 інфраструктурних проєктів у регіонах – йдеться про будівництво нових та реконструкцію наявних об’єктів у сферах водопостачання та водовідведення, – повідомляє Європейська правда.




коментарів: 4
  1. мільярд-це як – на мінімалках моршинська з усіх кранів!Як максимум у боржомах ванну прийматимемо!

  2. Аби не так, як у Новіку – все за рахунок людей. А вода як була грязною, так і є……

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер