<

Якщо борг за електроенергію буде рости, цілком ймовірно, водоканал Нововолинська буде давати воду за графіком

19:46 | 2.01.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
686
/ коментарів 6

Якщо борг за електроенергію буде рости й надалі, цілком ймовірно, Нововолинськводоканал буде давати воду за графіком або відключати її у години пікового навантаження. В крайньому випадку громада взагалі може залишитися без води.

Про це пишуть на фейсбук-сторінці КП «Нововолинськводоканал».

Підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення у Нововолинській громаді викликало обурення та критику, хоча чомусь замовчується про підняття тарифів на електроенергію для підприємств під час воєнного стану. Якщо порівнювати листопад 2021 року і листопад 2023, то це ріст близько п’яти гривень на кіловаті.

У Нововолинській громаді на цілодобову подачу води з 21 артезіанської свердловини, її знезараження, роботу каналізаційних насосів, очисних споруд у середньому в місяць йде 326 тис. кВт. Тобто щомісяця Нововолинськводоканалу приходить рахунок на оплату за електроенергію близько 3 млн грн. На 1-ше січня 2024 року борг водоканалу за електроенергію складає майже 4 мільйони гривень.

Минулого року водоканалам уже арештовували рахунки через борги за електроенергію. Публічно відомий факт, коли майно Запорізького обласного водоканалу арештували і виконавча служба вилучала спеціальну техніку комунального підприємства під час виконання аварійно-відновлювальних робіт.

Якщо борг за електроенергію буде накопичуватися і надалі, цілком ймовірно, Нововолинськводоканал буде давати воду за графіком або відключати її у години пікового навантаження. В крайньому випадку громада взагалі може залишитися без води. Адже інших джерел фінансування, крім надходження оплати послуг із централізованих водопостачання та водовідведення, у підприємства немає, зазначають у Водоканалі.

Тому не накопичуйте борги, платіть вчасно за надані послуги.




коментарів: 6
    • “Ася” щось написати спромоглася. У мене немає лічильника. За дві душі я буду сплачувати за воду більше 800 грн. А ви з лічильником, скільки?

  1. Відключайте. Нам ще гепатиту А та дизентерії для повного щастя не вистачає.

  2. не пишіть слова ‘нововолинський водоканал’ і ‘вода’ ближче ніж 20 слів одне до іншого.
    нема там води!

  3. Багато говорили і слухали тільки самих себе: Народ випускає перегріту пару після офіційного оголошення про підняття тарифів на послуги водопостачання і водовідведення. Жоден виборець не запитав: 1) Скільки ж було основного тіла кредиту? 2) Скільки потрібно повертати разом з відсотками, щороку, з коштів бюджету громади? 3) Чи повертали позичені кошти за три роки перебування на посаді нинішнього міського голови Б.Карпуса. І як повертали то скільки? 4) Те ж за Віктора Сапожнікова? 5) Хто перевіряв використання позичених грошей і яка організація проводила роботи з реконструкції (заміні) труб водогону? 6) Куди випарувались тони старих труб? 7) Чи контролювали члени громади використання народних грошей і чи роблять це зараз? Тільки після конкретних відповідей на ці запитання можна про щось починати говорити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота