<

Сезон конвалій: чи продають квіти на вулицях Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:05 | 27.05.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
104
/ Коментарі відсутні

Сезон цвітіння конвалії в розпалі. Ціни на букетики дуже бюджетні – 10-15 гривень, тому чи не кожен перехожий з цікавістю дивиться на квіти, що продають на вулицях бабусі, і хоче собі додому принести букетик.

Люди все ж поділяються на дві групи: на тих, хто з задоволенням їх купує, і на тих, хто засуджує активний збут рідкісної рослини.

У Володимирі білі пахучі квіти розбирають як гарячі пиріжки, не дивлячись на те, що конвалія – квітка рідкісна, а інколи і токсична. Проте продавці травневого цвіту переконують, що рвати їх цілком дозволено.

Дійсно, конвалія рідкісна рослина, але не занесена до Червоної книги. Проте через попит на букетики, зовсім скоро туди може потрапити.

Продавці за свій сезонний бізнес все одно переймаються: не дозволяють фотографувати букети, відмовляються давати коментарі.

Пахощі трав’янистої рослини віють не лише з базарів, а й з невідведених для продажу квітів місць: біля зупинок, супермаркетів, в центрі міста.

До слова продаж будь-яких рослин у невідведених для цього місцях карається Кодексом України про адміністратичні правопорушення, а саме статтею 160.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця