<

Рання діагностика онкозахворювань: громада Володимира взяла участь в німецькому проєкті для закупівлі УЗД-апарату за 100 тисяч євро

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:09 | 25.08.2021 / Володимир / , /
Перегляди
747
/ Коментарі відсутні

Громада Володимира спільно із містом-партнером Цвікау реалізує проєкт «Разом задля здоров’я та благополуччя мешканців Володимира-Волинського та Цвікау» у межах програми NAKOPA. В рамках проєкту представники міської влади подали заявку на участь у німецькому ґрантовому проєкті щодо закупівлі УЗД-апарату з електрографією.

З цією метою 23-го серпня у міській раді відбулась зустріч у форматі круглого столу в якій взяли участь представники органів місцевого самоврядування Володимира та німецького міста Цвікау, – повідомляють на сайті міста.

Українську делегацію очолив міський голова Володимира-Волинського Ігор Пальонка, а німецьку – заступник бургомістра міста Цвікау Свен Дітріх.

Основне питання, яке було обговорено на зустрічі – це закупівля для ТМО УЗД-апарату з електрографією у межах програми NAKOPA.  Реалізація цього проєкту дозволить покращити якість ранньої діагностики онкологічних та інших захворювань у Володимирі-Волинському та прилеглих громадах. Окрім цього, проєкт передбачає фахове стажування і підвищення кваліфікації лікарів КП «Володимир-Волинське ТМО», а також інформування жителів громади про важливість профілактичних оглядів для ранньої діагностики онкозахворювань.

Участь громади у програмі NAKOPA стала можливою завдяки співпраці із німецьким містом Цвікау. Маючи міжнародного партнера, Володимир отримав право брати участь у іноземних грантових програмах. Відтак відділ міжнародної діяльності та туризму подав спільно з німецькими партнерами заявку на програму NAKOPA.

Фінансування проєкту відбуватиметься за принципом 90/10, де основну частину витрат покриває грант, а 10 відсотків дофінансовуває місто. Загальна сума проєкту – 101 715 євро, з них 10 364 євро – співфінансування з місцевого бюджету, а 91 351 євро – грант. Реалізовуватиметься даний проєкт протягом року.

На спільному засіданні українсько-німецької групи  було обговорено всі фінансові, технічні, організаційні та юридичні питання реалізації проєкту «Разом задля здоров’я та благополуччя мешканців Володимира та Цвікау». Також учасники зустрічі відвідали територіальне медичне об’єднанняде оглянули відремонтований кабінет у якому розміститься новий УЗД-апарат.

На знак партнерства та співпраці між Володимиром-Волинським та Цвікау біля головного входу Володимир-Волинської міської ради учасники зустрічі встановили пам’ятну табличку. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця