<

Письменниця з Володимира стала співавторкою збірки оповідань в «хоррор» стилі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:19 | 14.07.2021 / Володимир / , /
Перегляди
635
/ Коментарі відсутні

2-го червня в Україні вийшла збірка страшилок «Очі з чорного дзеркала» від семи авторок, одна з яких журналістка з Володимира Віталіна Макарик.

У розділі володимирської письменниці «Іноді вони повертаються» розповідається про школярку, яка померла, а потім неочікувано воскресла та повернулася до себе в клас.

— Що спонукало тебе написати цю історію?

Я задумалася про те, що мене лякає в нічних кошмарах. Для мене набільшим страхом було побачити живою людину, яка померла. Тоді відразу виникає дисонанс і не можеш зрозуміти що “глючить”: ти чи твоя реальність.

Мені стало цікаво, як можна інтерпретувати це в історію підлітків-школярів.

— Хто був автором ідеї написання збірки?

Письменниця Марта Гулей зібрала декількох авторок і запропонувала написати спільно в хоррор стилі. Ми створили групу в вайбері, обговорили концепцію збірки. Узгодили ідею, що написані нами страшилки в книзі за сюжетом розповідатимуть один одному підлітки біля нічого вогнища.

Це мій перший досвід такої творчої співпраці.

— Який тираж цієї збірки?

1500 екземплярів.

— Що тебе надихнуло на таку містичну історію?

Романи Стівена Кінга. Головна героїня моєї історії, до речі, теж фанатіла від нього.

— Це твоя перша проба авторського пера?

Раніше я писала в збірку “Теплі історії до чаю” там був розділ про бабусь, я написала туди історію під назвою “Вузлик на пам’ять”. Це історія на реальних подіях про мою бабусю.

— Чи є у тебе в планах випустити власну збірку?

Так, я повільно, але пишу повість. Не буду спойлерити сюжет, скажу лиш, що деякі люди з нашого міста є прототипами героїв моєї майбутньої книги. Також там буде згадуватися кав’ярня нашого міста “Люке”.

— Як давно ти в писемності?

З класу п’ятого я писала вірші, з сьомого публікувалася в газеті “Слово правди”, потім вступила на факультет журналістики. Мала хороших наставників, які підтримували мою творчість.

Віталіна додала, що вони зі співавторками запустили конкурс відгуків у соцмережах, який передбачає грошовий приз. Щоб взяти в ньому участь, треба прочитати книжку, запостити про неї відгук з хештегом #очізчорногодзеркала та позначити авторок. Вони виберуть найкреативніших трьох переможців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця