<

Писанкарка з Володимира стала прообразом мами-Стефанії з переможної пісні Калуша на Євробаченні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:02 | 28.05.2022 / Володимир / /
Перегляди
1155
/ Коментарі відсутні

Фото відомої писанкарки з Володимира, викладачки фахового педагогічного коледжу імені А. Ю. Кримського Лесі Мартинюк стало прообразом мами-Стефанії з переможної пісні Калуша на Євробаченні.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

Леся Мартинюк розповіла, що для неї стало великою несподіванкою заставка до пісні “Stefania” гурту Калуш Оркестра, що перемогла на Євробаченні-2022.

“Я впізнала себе. Приємно, що серед багатьох тисяч фото в українському етно-одязі, саме моє стало фольклорним образом пісні. Тут гармонійно переплітаються національний колорит народного мистецтва та музики. Образ Стефанії – української жінки-матері, сьогодні сприймається, як оберіг: віри, надії, любові”, – розповідає писанкарка.

Вона зазначила, що впізнавану нині на весь світ світлину зробив фотограф, а водночас, і її брат Роман Яківчук.

“В різні часи лихоліть краса народного мистецтва нас рятувала, і нині наше важливе завдання – оберігати його як найкоштовніші скарби. Фото виконане моїм братом, відомим художником- фотографом Романом Яківчуком”, – додала мисткиня.

До слова, Леся Мартинюк – викладач-методист декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Володимир-Волинського фахового педагогічного коледжу ім. А. Кримського, керівник зразкового художнього колективу писанкарів «Писанки княжого граду», керівник студентського гуртка-студії «Сонцеквітка», член Національної спілки народних майстрів. Раніше її роботи виставляли не лише на Волині, але й на Прикарпатті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця