<

Співачка з України Марія Сур пройшла до фіналу шведського нацвідбору на «Євробаченні-2024»

19:47 | 13.02.2024 / Новини / /
Перегляди
174
/ 1 коментар

Швецію на «Євробаченні-2024» може представляти українка: співачка Марія Сур пройшла у фінал Melodifestivalen з піснею When I’m Gone.

Про це вона розповіла в інстаграмі, пише Суспільне.

“Спасибі всім! Ми зробили це! Ви зробили це! Я неймовірно вдячна за вашу підтримку та любов до мене. When I’m Gone пройшла до фіналу”, — написала співачка.

Melodifestivalen — музичний конкурс, який визначає представників від Швеції на “Євробачення”. Його проводять уже 60 років. Фестиваль передбачає кілька етапів, де визначатимуть фіналістів — конкурентів українки. Дівчина отримала 94 бали з 96 можливих і одразу пройшла до фіналу. Разом з нею там опинився і співак Liamoo.

Грандіозний фінал відбудеться 9-го березня у Стокгольмі — саме там визначать, чи поїде українка на конкурс.

Сур в інтервʼю суспільному мовнику Швеції (SVT) розповідала, що конкурсною піснею хоче передати повідомлення про повагу до себе.

“Я дуже рада, що Швеція дає мені ці можливості. Мене тут підтримали, як шведку, я отримала стільки любові — і це робить мене справді щасливою”, — поділилась вона.

Це вже друга спроба співачки на Melodifestivalen. У 2023 році вона теж брала участь у фіналі та посіла 9 місце. На самому ж “Євробаченні” перемогла шведська співачка Loreen, яка й виграла конкурс у Ліверпулі.

У 2022 році Сур брала участь у 12-му сезоні шоу “Голос країни” — спершу в команді Надії Дорофєєвої, потім — Ольги Полякової.

Після початку повномасштабного вторгнення разом з матір’ю виїхала до Швеції. З осені 2023 року вона вчить шведську мову в SFI (Шведська для іноземців), вивчаючи музику дистанційно в Київському університеті.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця