<

Голосування за найкращу пісню на «Євробаченні-2024» відбуватиметься по-новому

08:19 | 12.03.2024 / Новини / /
Перегляди
89
/ Коментарі відсутні

На цьогорічному пісенному конкурсі «Євробачення» ввели зміни у голосуванні за найкращу пісню. Так, голосувати за найкращу композицію можна буде безпосередньо перед виконанням першої пісні.

Про це повідомили на сайті «Євробачення», пише Громадське.

Там зазначають, що глядачі з дому зможуть віддати свої голоси під час виконання пісень, а не чекати, поки будуть представлені всі композиції, як це було з моменту запровадження публічного голосування у 1997 році.

Окрім того, фанати з країн, які не беруть участі в конкурсі, матимуть майже 24 години, щоб проголосувати за свої улюблені пісні перед початком кожного з концертів. Онлайн-голосування для решти світу стане доступним відразу після завершення другої генеральної репетиції для кожного півфіналу та гранд-фіналу напередодні ввечері та триватиме до початку прямих ефірів.

«Раніше голосування у фіналі відкривалося, коли всі 26 учасників закінчували співати. Натомість ми хочемо надати можливість глядачам брати участь у голосуванні з самого початку — якщо ви бачите щось, що вам подобається, ви повинні мати змогу проголосувати одразу. Звісно, ви також можете дочекатися підбиття підсумків наприкінці, як це було в попередні роки», — пояснила виконавча продюсерка конкурсу Ебба Адіельссон.

Іншим нововведенням на цьогорічному конкурсі стане те, що артисти з країн «великої п’ятірки» — Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Великої Британії та країни-господарки Швеції — зможуть виступити із повною композицією. Раніше у півфіналах частково відтворювали запис пісень цих країн. Повністю свою пісню вони могли виконати лише у фіналі.

«Євробачення-2024»

Це вже 68-й пісенний конкурс «Євробачення». Півфінали відбудуться 7-го та 9-го травня, а фінал — 11-го травня. Конкурс утретє відбудеться в місті Мальме, що на півдні Швеції. Загалом ця країна вже всьоме приймає «Євробачення».

Україну на цьогорічному конкурсі представлять Jerry Heil та alyona alyona з піснею Teresa & Maria. За результатами жеребкування визначили, що представниці від України виступлять у першій частині першого півфіналу, 7-го травня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця