<

Поліція Володимира-Волинського нагадує прихожанам і священнослужителям про дотримання карантинних заходів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:04 | 4.04.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
2
/ коментарів 10

Згідно із рядом постанов Кабінету Міністрів України і рішення державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 12-го березня по 24-те квітня на усій території України запроваджено карантин, в зв’язку з чим заборонено проведення всіх масових, у тому числі і релігійних заходів.

Про дотримання карантинних заходів нагадує священнослужителям та прихожанам поліція Володимира-Волинського.

Як повідомили БУГу, заборони стосуються релігійних заходів незалежно від місця та площі його проведення, священнослужителів, які постійно контактують з вірянами на їх прохання.

При виявленні порушень під час проведення релігійних заходів, поліція повинна буде відреагувати відповідно до Закону України «Про національну поліцію».

Правоохоронці зазначають, що згідно ст. 35 Конституції України – кожен має право на свободу світогляду та віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово або колективно релігійні культи і релігійні обряди, вести релігійну діяльність.

Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров’я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.

Нагадаємо, за порушення правил карантину поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Розмір штрафу – від 17 тисяч гривень.

Читайте також:

Порушили карантин: поліція на двох настоятелів храмів у Нововолинську склала протоколи

В Україні з 6 квітня забороняється ходити без документів, масок і більше, ніж по двоє: уряд ввів нові обмеження




коментарів: 10
  1. Як дурноватим бабкам пояснити що карантин це не диявол вигадав щоб не пускати їх до церкви попові руку цілувати і коронавірус свяченою водою не лікується??

    • Друге слово міг би і упустити, зміст написаного залишився б таким самим і ти не виглядав би настільки зухвалим!

  2. А яким законом обмежено? Знаю, що КМУ це не законодавчий орган. Хто прийняв закон?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер