<

Перша подорож літаком: мер Володимира розповів про поїздку в Дубаї

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:05 | 2.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
2040
/ Коментарі відсутні

Очільник громади Володимира Ігор Пальонка поділився результатами поїздки до Об’єднаних Арабських Еміратів, яку фінансувала і організувала Асоціація міст України. Він почерпнув для себе багато нового та хоче реалізувати декілька проєктів, які підгледів під час подорожі.

Як зазначив мер, поїздка до Дубаї виявилась для нього повною несподіванкою, для подорожі він взяв декілька днів відпустки. Його разом з іншими головами громад запросила АМУ в рамках реалізації проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності», спільного з ГО Центр освітніх реформ «Наші діти». В делегації взяли участь 40 очільників громад. Про це на брифінгу 2-го листопада розповів Ігор Пальонка.

“Я ніби побував в іншій цивілізації. Розбудова міста – вражаюча, не передати. Мені дуже сподобався порядок, який там встановлений: чисті вулиці, працюють правоохоронні органи, повсюди встановленні камери відеоспостереження. Всі ходять в масках при температурі 35 градусів”, – поділився побаченим очільник громади.

Мер вважає поїздку досить корисною. Там він побачив багато нового, нові підходи. Сподобалась підсвітка міста, гарне озеленення, встановлений штучний полив. Для цього в Еміратах винайшли систему опріснення солоної води з океану. Декілька ідей Ігор Пальонка спробує втілити й у Володимирі.

Окрім того, експедицію вразила і найбільша виставкова подія світу EXPO 2020. Там були представлені найсучасніші технології світу.

“Я відвідав український павільйон. Одне з досягнень, які були представленні – держава в смартфоні “Дія”, – розповів мер Володимира.

Основним меседжем виставки було те, що майбутнє за роботами, наука йде вперед. Очікується, що приблизно за 20-30 років роботи будуть керувати літаками. Всім охочим на виставці давали 3D окуляри, де можна було віртуально побувати на літаку, яким керує робот.

Крім, цього на Ігоря Пальонку справив враження і сам переліт. Оскільки він вперше подорожував літаком.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця