<

Парк для тих, хто вміє кохати: дизайнер острова «Риловиця» Андрій Гнатюк розповів про ідею створення проєкту у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:49 | 9.09.2022 / Володимир / , /
Перегляди
1687
/ Коментарі відсутні

Кожна квітка, кущ, деревце та декорація у парку на річці «Риловиця» у Володимирі пов‘язані з казковою легендою, в сюжеті якої покладена непереможна сила – кохання.

Історія ця про змія, який оселився тисячі років тому на території Володимира та щотижня вимагав для себе в пожертву молоду дівчину. Коли черга дійшла до дочки місцевого князя – він скликав найхоробріших воїнів, щоб боротися з чудовиськом. За того, хто переможе змія, князівну пообіцяли видати заміж.
Зробити це вдалося Юрію, якого покохала дівчина й молилася за його перемогу. Сміливець вбив змія, й образ його перемоги став символікою міста.

Повернімося до назви річки: за легендою, вона утворилася, коли змій в смертельних муках бився головою об землю і розорював її пащею. Так її й прозвали «Риловицею», бо вирита.

«Любов – це лабіринт, а кому вдається його пройти, не заблукавши, той добирається до глибшого почуття – кохання», – пояснює архітектор.

Парк побудований у стилі модерн. Особливу увагу майстер приділив перголам – квітковим накриттям. Одна з них навіть призначена для проведення весільних церемоній.

Цьогоріч під ними висадили чоловічу квітку «кампус» і жіночу «жимолость», як символ двох початків. Серед рослин на острові багато злакових: міскантус, пенісетум, багато лаванди та ін.

В майбутньому, після закінчення війни, планують встановити і головного персонажа легенди – змія.

Нині ж тут активно відпочивають парами, з дітьми, з друзями та поодинці. Кожен відвідувач може відчути на «Риловиці» свою особисту історію.

«Цей парк створений для того, щоб його гості змогли відчути тепло природи, насолодитися заходом сонця та приємно провести час зі своїми близькими».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок