<

Жителі Іванич проігнорували толоку в місцевому парку поблизу пам’ятного знаку «Герої не вмирають»

13:39 | 4.04.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
657
/ Коментарі відсутні

Жителі Іванич проігнорували толоку в місцевому парку, яку організувала ГО «Спілка матерів військовослужбовців Іваничівщини». Поприбирати територію поблизу пам’ятного знаку «Герої не вмирають» та фотостел загиблих Героїв прийшло лише кілька людей.

Впорядкувати парк і алею, яка веде до пам’ятного знаку, жителів Іванич запросили 29-го березня. Організатори запланували цього дня поприбирати парк від сухого гілля, листя і сміття, посапати клумби, підживити квіти, а також обкопати саджанці дубів й підсадили нові. Однак толоку місцеві мешканці чомусь проігнорували.

Як розповіла голова ГО «Спілка матерів військовослужбовців Іваничівщини» Надія Рубан, явка дорівнювала – нулю. За її словами, прийшли лише кілька тих жительок селища, які завжди доглядають за квітами й декоративними кущами на клумбах в парку.

“Дякувати Богу і ЗСУ ми пережили ще одну зиму. В тривогах, очікуваннях, надіях і сподіваннях прийшла довгоочікувана весна. Блиснула сонечком, пригорнула теплом, подарувала надію на відродження, на продовження життя, дала силу і терпіння для нових справ. На жаль, не всім, посміхнулось те сонце, не у всіх очах жевріє надія. Деякі очі згасли назавжди.

Але наш обов’язок в тому, щоб не згасла пам’ять про тих, хто віддав своє життя за те, щоб ми зустріли цю весну. Нехай вона заквітує, хоча б у місці їхньої пам’яті. Нехай їхні фото споглядають відродження життя після зими. Клумби ми прибрали, підживили квіти, а мали надію, що і приберемо парк від сухого гілля і листя, як робили це в попередні роки, але не сталось, як гадалось”, – зазначила Надія Рубан.

Але вже 3-го квітня на допомогу членам ГО «Спілка матерів військовослужбовців Іваничівщини» прийшли восьмикласники ліцею №1. Учні 8-Б і 8-В класів разом зі своїми класними керівниками Світланою Парафін і Тетяною Халімон, обкопали саджанці дубів в парку й підсадили нові, які привіз Євген Голодюк.

До слова, в жовтні минулого року учні 8-Б класу посадили гібіскуси поблизу будинку ”Просвіта”.

Надія Рубан вдячна школярам за допомогу й небайдужість і сподівається, що жителі селища візьмуть з них приклад і завершать розпочаті роботи в парку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок